RBK-kampen: Kjempemessig!

PORTO (Dagbladet): Boavista- Rosenborg 0- 3. - Vi måtte slåss for det, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. Og her ser du en av kjempene. For det John Carew (20) gjorde i går kveld var enormt. - Rosenborg har gjort meg til lagspiller, sier Lille-John.

- John er en naturlig fotballspiller, sier Nils Arne Eggen. - Det ser ikke ut som han tar i, men han gjør det. Og gi ham litt tid - husk at dette var den aller første kampen hans i Champions League.

- Han er sterkere enn han er klar over sjøl.

- Jeg føler at jeg gjør jobben min nesten maksimalt, sier gutten sjøl. - Det er ikke sprudlende - det kommer siden - men det er viktig for laget. Og fordi jeg ikke hele tida går rundt og tenker på å score mål sjøl så klarer jeg å binde opp motstandere.

Og:

- Tålmodigheten seiret. I denne kampen handlet mine oppgaver om å skape rom og sjanser for de andre.

Jan Derek Sørensen ga Rosenborg ro på Estadio do Bessa her i Porto. Han var nemlig der han skulle være da keeper William beviste at hanskene hans var for store. Og med 1-0 etter 10 minutter lot Rosenborg hjemmelaget løpet vettet av seg.

Mens de holdt tett bak og presset Boavista til å avslutte sin innsats og ballbesittelse fra distanse.

- Du kan ikke tenke 2-0 når du får en sånn ledelse som vi fikk, sier Nils Arne Eggen. - Hvis du ikke er tålmodig blir du drept. Men vi holdt hodene kalle og ventet på den sjansen vi visste ville komme. Da Ørjan headet inn det andre skjønte jeg at dette var vår kveld.

Carews super-cross

John Carew serverte ballen som Ørjan Berg pannet inn til 2-0. Og han gjorde det på en cross av de sjeldne. Og enda mer oppsiktsvekkende - han sto stille da han slo mot den bakerste stolpen.

Det forklarer de kreftene Nils Arne Eggen snakker om.

- Jeg måtte vente før jeg slo innlegget, sier Lille-John. - Da jeg var nede på kanten der så var det jo ingen fra Rosenborg inne i straffefeltet. Men så kom Ørjan som eneste mann.

Deretter kom ballen.

Og målet.

- Denne prestasjonen må sees i sammenheng, sier Nils Arne Eggen. - Vi spiller jo ingen fenomenal fotballkamp. Men vi er smarte, og gjennom det klarer vi oss uten baklengsmål for første gang på utebane i Champions League.

RBK på sitt beste

- Det å kunne slåss er en ferdighet det også.

3-0 og punktum var Rosenborg på sitt mest rosenborgske. Og det startet med en ballvinning av John Carew. Som i overgangsfasen fra slit til gnistrende angrepsfotball kjempet til seg ballen på midtbanen. Resten var et prakteksemplar for Nils Arne Eggens ballfagbok. John Carew, Mini, Bent Skammelsrud, bakrommet og Roar Strand i hundre. Så enkelt og så vakkert kan det gjøres. Og da midtbanesliteren traff - som han har en herlig tendens til å gjøre i Champions League - var det bare å reise seg. For kveldens vakreste.

- Vi må være såpass ærlige og innrømme at vi hadde flaks, sier Nils Arne Eggen.

- I denne kampen var vi usedvanlig effektive. Men det hører med at vi hadde gjort hjemmeleksene våre også.

- Vi visste at vi kom til å få store rom. 1-1 mellom Feyenoord og Dortmund gir Rosenborg det totale grepet i gruppa. Og allerede til onsdag kommer nederlenderne til Lerkendal.

- Sjøl om det er mange kamper igjen - dette har jo knapt begynt - så er også det et glimrende resultat for oss, sier Nils Arne Eggen.

Men:

For guds skyld folkens - dere må ikke begynne å ta opp potetene ennå. Akkurat det er for tidlig.

KJEMPE: John Carew spilte sin første kamp i Champions League og viste muskler.