Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK kan få Barcelona

Rosenborg har ramlet åtte plasser på UEFAs klubbranking og risikerer å møte solide Barcelona i kvalifisering til Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona er bare et eksempel på hva som kan være i vente neste høst. Rankingen kan også bli enda verre for trønderne ettersom flere av lagene bak Rosenborg fortsatt er i sving i UEFA-cupen og Champions League, skriver Adresseavisen.

RBKs fall henger sammen med at klubblagene fra Norge hadde en elendig sesong i e-cupene. Det fører til enda en ubehagelig konsekvens, Norge har ramlet fra 16. til 23. plass på nasjonsrankingen.

I år var RBK ranket som nummer 13 av 32 lag, og trakk overkommelige Inter Bratislava. Naboene fra Finland og Danmark var ranket på den dårligste halvdelen (16 til 32). Haka trakk Liverpool og FC København trakk Lazio. Polske Wizla Krakow var uheldigst og trakk Barcelona...

Det er sannsynlig at bare ett norsk lag får sjansen til å kvalifisere seg for mesterligaen i 2003.

Til høsten skal også Lillestrøm spille mesterligakvalifisering, en sjanse Brann misbrukte ettertrykkelig i år. Norge kan også bli passert av Sveits og Danmark som begge har to lag med i UEFA-cupen.

Olympique Marseille, Hertha Berlin, Bologna, Udinese, Stuttgart, Feyenoord, Alavés, PSV, Olympiakos og Nantes har alle passert Rosenborg. Men den gamle storheten Ajax ramlet fra 32. til 49. plass.

Hvorvidt Rosenborg havner på den dårligste halvdelen neste høst, avhenger av hvilke lag som kvalifiserer seg fra de store nasjonene.

(NTB)

Hele Norges coronakart