NEST SISTE HINDER: Rosenborg-spillerne har 1-0 fra Stockholm å gå på før returen mot AIK i Trondheim i kveld. Med seier er trønderne sikret Europa League, for å nå Champions League må RBK vinne enda en kvalikrunde. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
NEST SISTE HINDER: Rosenborg-spillerne har 1-0 fra Stockholm å gå på før returen mot AIK i Trondheim i kveld. Med seier er trønderne sikret Europa League, for å nå Champions League må RBK vinne enda en kvalikrunde. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIXVis mer

RBK kan gå 50 mill. i minus

Uten e-cup på Lerkendal i høst.

|||• Fotballstudio: Champions League-kvalik kl. 20.45

Rosenborg har aldri vært mer avhengig av å komme seg ut i Europa, og det er bare spill i europacupen som kan redde økonomien.

- Om vi ikke kommer oss ut i Europa i høst, har vi et problem, medgir RBK-direktør Nils Skutle overfor Adresseavisen.

Det er sviktende publikumsinntekter og manglende spillersalg som kan gi tidenes minustall i regnskapene på Lerkendal. Spill i Europa-ligaen (tidligere UEFA-cupen) vil sikre økonomien på kort sikt, mens spill i mesterligaen vil kunne gi Rosenborg nye muskler til å dra fra de andre lagene i eliteserien.

Dersom det blir tap for AIK, vil det trolig føre til kutt og nedskjæringer.

- I øyeblikket bruker vi penger vi har lagt opp fra tidligere og kjører linjen ut for å komme tilbake, sier Skutle. han legger til at Rosenborg har som ambisjon om å spille i Europa hvert år.

RBK har drevet med underskudd de siste sesongene. I inneværende sesong balanserer budsjettet på minus 22 millioner kroner. i den summen ligger spillersalg for 17,3 millioner kroner og billettinntekter på 45 millioner kroner. Det vil si 19.000 tilskuere per kamp på Lerkendal.

Til nå har det kommet 16.000.

Når det gjelder publikumssvikten har allerede RBK tapt millioner, og dersom ikke klubben får solgt Anthony Annan før overgangsvinduet stenger, kan det blir stort minus på posten spillersalg også.

Adresseavisen skriver at minustallet kan komme opp i 50 millioner kroner, dersom ikke forhåpningene slår til. Det vil trolig bety krise i Trondheim-klubben.

Dersom Rosenborg slår AIK vil det bety inntekter på 20 millioner kroner, for da er klubben minst klar for europaligaen.

Skulle det ende med spill i mesterligaen kan Skutle og co. i Rosenborg-ledelsen smile hele veien til banken, for da er det snakk om inntekter i 100 millioner kronersklassen.

(NTB)

PROBLEM: Rosenborgs Nils Skutle forteller at RBK virkelig trenger inntektene fra e-cupspill. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
PROBLEM: Rosenborgs Nils Skutle forteller at RBK virkelig trenger inntektene fra e-cupspill. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer