- RBK kan gå videre

Mener eks-Valencia stjerne Joachim Björklund.

VALENCIA (Dagbladet.no): - Absolutt. Om en ser på tabellen så kan RBK gå videre fra gruppa. Det er ingen umulighet selv om det virker tøft. Hvert år pleier det å være en eller to sensasjoner i Champions League. Det hadde vært kult for skandinavisk fotball, sier den tidligere svenske landslagskjempen Joachim Björklund til Dagbladet.no.

Björklund fikk med seg to tapte Champions League-finaler da han spilte for Valencia fra 1998 til 2001. Inntil sportsdirektør Amedeo Carboni måtte gå etter en konflikt med gamletrener Quique Sanchez Florez i sommer var han også klubbens Norden-speider.

- Må vinne

I kveld gjør Ronald Koeman sin debut fra trenerbenken på Mestalla. Han forteller at presset på nederlenderen er stort før møtet med Rosenborg. Valencia er bare nummer tre i Champions League-gruppa. I La Liga var det to stygge tap mot Real Madrid og Sevilla som beseglet Florez\' skjebne. Og i storbyen Valencia hjelper det da lite at Mallorca ble slått 2-0 i helga.

- Dette er en match som Valencia må vinne. Etter trekningen så var det forventet at laget skulle gå videre. Da må man slå RBK hjemme, mener svensken.

- Jeg vet ikke om Valencia undervurderte Rosenborg i Trondheim eller hva det var, men Rosenborg har et bra lag.

- RBK var dråpen

Og dersom RBK spiller som de gjorde mot Valencia, så kan jeg ikke skjønne at de sliter hjemme i serien, påpeker Björklund før han medgir at han ikke har sett så mange av trøndernes Tippeliga-kamper. I Trondheim lot han seg imponere av landsmannen Micke Dorsin.

- Valencia kan ikke gi ham det rommet han fikk på Lerkendal, mener han.

- RBK har et godt lag. Men man må samtidig være realistiske. Det er en himmelvid forskjell på ressursene både når det gjelder penger og spillere fra topplagene i de største nasjonene, mener Björklund som innrømmer at han var litt overrasket at Florez skulle få sparken etter 0-2 tapet på Lerkendal.

- RBK-kampen var nok dråpen. Men jeg tror det var bestemt etter Sevilla-kampen (0-3-tap). Jeg var litt overrasket fordi jeg trodde han skulle få en måned til på seg. Men slik er det i disse landene. Det går fort, forteller han.

Björklund, som bor i Valencia, håper han igjen kan få sjansen til å speide etter spillere i Norden for en av Europas største klubber.

- Det er gode spillere i Skandinavia. Men de aller fleste er allerede i utlandet. Spillere som John Arne Riise, Zlatan Ibrahimovic og Christian Poulsen er spillere som selvfølgelig er gode nok. Derfor er det viktig for oss å se på de yngre spillerne, sier Björklund.

Ville ha Nordtveit?

Han røper at én ung nordmann var på lista over spillere Valencia ønsket tidligere i år.

- Vi så veldig mye på Håvard Nordtveit. Men han gikk til Arsenal, og det er jo fantastisk for ham. Og sikkert riktig av ham, sier Björklund.

36-åringen hadde en lang og innholdsrik karriere. Men sønnen til tidligere Brann-trener Kalle Björklund har heller ikke glemt de tre årene han spilte i Bergen tidlig på 90-tallet. Derfor fører han seg selvfølgelig inn i rekken av gratulanter.

- Det var fint at Brann vant gull før man døde, sier Joachim Björklund.

VAR VALENCIA-STJERNE: Joachim Björklund (t.h.) i spill for mot Liverpools Steve Mcmanaman i 1998.