MISBRUKTE KJEMPESJANSE: Fredrik Nordkvelle var alene med S08-keeper Anders Kristiansen tidlig i første omgang. 
Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix
MISBRUKTE KJEMPESJANSE: Fredrik Nordkvelle var alene med S08-keeper Anders Kristiansen tidlig i første omgang. Foto: Jon Olav Nesvold / ScanpixVis mer

RBK kan juble etter mer Odd-frustrasjon i Sarpsborg

Sjansebonansa endte målløst.

• Sarpsborg 08-Odd 0-0

(Dagbladet): Et tosifret antall scoringsmuligheter var ikke nok til å få en seiersherre på Sarpsborg stadion i kveld. Til det var både avslutningene for dårlige og keeperprestasjonene for gode.

Odd har de siste årene utviklet et Sarpsborg-kompleks og i sesongens 12. serierunde fortsatte det. Etter dagens 0-0-kamp i Østfold har ikke Dag-Eilev Fagermos mannskap vunnet mot blåtrøyene siden mai 2014.

- Sarpsborg har flere målsjanser enn oss. Derfor er vi fornøyde med et sterkt bortepoeng. Det er ikke så mange som får med seg noe herfra. Det er et fysisk lag. Molde fikk vel 4-0 i sekken her, sier Fagermo til TV 2.

Selvkritisk Lindberg Sjansene i oppgjøret var mange, men ingen var større enn muligheten svenske Jonas Lindberg fikk 27 minutter ut i første omgang. Odd-stopper Lars Kristian Eriksen holdt to armer rundt Sarpsborgs danske spiss Patrick Mortensen innenfor 16-meteren og dommer Svein Erik Edvartsen blåste straffespark.

Lindberg hadde bare Odd-keeper Sondre Rossbach mellom seg og nettet, men oppgaven ble for vanskelig for midtbanespilleren som ble nektet scoring av sisteskansen.

- Det er katastrofe. Jeg må gjøre mål på straffen. Det er altfor dårlig. Den skal sitte ti av ti ganger. Det er katastrofe. Den går ikke i hjørnet. Den er helt verdiløs. Jeg syns vi dominerer kampen. Jeg forsøkte å fortsette å spille, og jeg syns vi gjorde det bra, sier en selvkritisk Lindberg til TV 2.

Fordel Rosenborg Etter en målløs første omgang fikk en rekke av banens aktører muligheten til å bli matchvinner også i den andre, men Bentley, Mortensen, Pål Alexander Kirkevold, Anders Trondsen og Sigurd Rosted misbrukte alle forsøk fra gunstige avslutningsposisjoner.

Det innebærer blant annet at Rosenborg har muligheten til å øke avstanden ned til andreplasserte Odd til sju poeng med seier borte mot FK Haugesund på søndag. For Sarpsborg 08s del innebærer resultatet at kveldens hjemmelag blir værende på 9. plass med 16 poeng av 36 mulige.

- Lindberg syns det er surt at han bommet. Han gjør en kjempegod kamp, men er deppet nå. Det kan skje at man bommer på et straffe, så han får få seg noe pizza nå så får vi få ham tilbake i bedre humør, sier en mellomfornøyd S08-trener Geir Bakke til TV 2.

BOMMET PÅ STRAFFE: Jonas Lindberg klarte ikke overliste Sondre Rossbach fra ellevemeteren. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BOMMET PÅ STRAFFE: Jonas Lindberg klarte ikke overliste Sondre Rossbach fra ellevemeteren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer