Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jo Inge Berget og Gustav Valsvik ønsket av Rosenborg

RBK kan kjøpe hvem de vil, André Hansen vil de slite med å erstatte

3. januar fikk Rosenborg ny trener. Nå vil Norges største og beste fotballklubb ha et nytt fotballag.

ØNSKET PÅ LERKENDAL: Jo Inge Berget (tv) er en av mange gode norske spillere Rosenborg ønsker før neste sesong. Foto: Ted S. Warren, AP
ØNSKET PÅ LERKENDAL: Jo Inge Berget (tv) er en av mange gode norske spillere Rosenborg ønsker før neste sesong. Foto: Ted S. Warren, AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ET PAR UKER etter sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun skrev denne spalten om hvordan Rosenborg skulle snu og forandre på en treningskultur som ledet til sommerens store fotballnyhet i Norge.

Ingebrigtsen og Hoftun ble sparket for en grunn.

Da spillerne slo ring om trenerne gjennom et brev til RBK-styret fikk Rosenborgs ledelse en grunn til.

DET VAR SELVFØLGELIG ikke resultatene som felte Ingebrigtsen/Hoftun. Det var spillet og treningskulturen. Over tid mente styret å ha sett at hverdagen ble mer og mer komfortabel.

Med spillernes brev skjønte de at problemet var større enn som så.

MENS ROSENBORG SOM klubb flagger ambisjoner langt ut over seriegull og kongepokaler – på Lerkendal er det ikke nok å være best i Norge – fikk ledelsen inntrykk av at deler av spillergruppa var fornøyd med tingenes tilstand. Det var ikke bare overraskende. For enkelte var det direkte sjokkerende.

Rosenborg trodde de hadde Norges mest ambisiøse spillerstall.

Brevet fortalte dem noe annet.

ROSENBORG BESTEMTE SEG tidlig for å gjøre store forandringer inn mot 2019-sesongen. At spillere skulle ut var det ikke tvil om. Rosenborg skulle ikke bare ha et nytt trenerteam. De ville også ha en ny og oppdatert kultur på treningsfeltet Men fordi arbeidet med å finne klubbens neste trener dro ut i tid, var det ikke spillerlogistikken som hadde høyeste prioritet på Lerkendal.

Man jobbet selvfølgelig parallelt.

Sportssjef Stig Inge Bjørnebye har oversikt og er flink med lister.

MED EIRIK HORNELAND på plass kunne den offisielle jakten på nye spillere begynne. Navnene Dagbladet erfarer står på Bjørnebyes liste forteller alt om Rosenborgs ambisjoner. For når du tenker på landslagsspillerne Martin Linnes i Galatasaray og Mats Møller Dæhli i St. Pauli er du villig til å grave dypt.

Når jeg forstår at Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig) og Jo Inge Berget (New York City FC) kan være på vei, underbygger det påstanden.

MEN ROSENBORG SKAL ha mer enn en høyreback, en midtstopper og en spiss som både scorer mål, løper og jobber som ei bikkje. Skal Mats Møller Dæhli et sted er det til Bundesliga, ikke Eliteserien. Derfor er selvfølgelig en midtbanespiller av rimelig god kvalitet på vei også.

Hvilket betyr at folk skal ut.

At Nicklas Bendtner står fremst i den køen fikk denne spalten RBK-bekreftet allerede før sommervinduet i fjor.

MED ANDRÉ HANSEN på vei til Premier League, det kan skje allerede i dette overgangsvinduet, vil Rosenborg få midler til å finansiere mye av den nevnte framtida. Eliteseriens beste spiller skrev ny langtidskontrakt med Rosenborg i fjor høst. Det, sammen med Premier League om så skjer, betyr mye penger i kassa. Så det vil ikke være finansieringen av framtida som vil være Rosenborgs største utfordring, den vil André Hansen eventuelt betale for.

Det er å finne André Hansens arvtaker som kan bli problemet.

ANDRÉ HANSEN HAR vært Rosenborgs klart beste spiller de to siste sesongene. Jeg er langt på vei villig til å si at han alene har gitt dem begge gruppespillene i Europa League, i hvert fall det siste, og minst ett av de to seriegullene. Så det er ikke et lite hull som skal fylles, det er helt enorm.

Den første jeg tenker på, fordi han er erfaren, norsk og i landslagstroppen, er Sten Grytebust i Odense.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!