Rosenborgs neste mål: Dobbel-dobbel

RBK kan sette seks (!) norgesrekorder, men dobbel-dobbel vil overgå alt: - Enormt

Kåre Ingebrigtsen bryr seg ikke om at han kan knuse sine forgjengere og bli historisk. Det gjør imidlertid Pål André Helland, som vil dypt inn i historiebøkene.

REKORDJAKT: Rosenborg sikret et rekordraskt seriegull i Molde på lørdag, men Pål André Helland og co gir seg ikke der. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
REKORDJAKT: Rosenborg sikret et rekordraskt seriegull i Molde på lørdag, men Pål André Helland og co gir seg ikke der. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Rosenborg 1-3 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Glem den unisone slakten av norsk fotball en liten stund. Uansett hvordan man snur og vender på det, er Rosenborgs prestasjon i norsk fotball i 2016 helt unik.

Lørdag sikret Rosenborg et rekordtidlig seriegull på Aker Stadion med hele fem runder igjen å spille. Det har ingen tidligere klart i Tippeligaens historie. Men historien er ikke ferdigskrevet. Om Kåre Ingebrigtsens menn fortsetter seiersfrekvensen, kan ytterligere fem rekorder smadres i løpet av høsten:

1. Rosenborg kan slå Moldes poengrekord fra 2014. Tor Ole Skulleruds menn tok da 71 poeng. RBK er allerede oppe i 62 poeng med fem kamper igjen å spille.2. Rosenborg kan sette ny rekord i høyest poengsnitt. Hittil i år er poengsnittet til trønderne 2,48 poeng per kamp. Den gamle rekorden har RBK på 2,42 fra 1998.3. Rosenborg kan bli seriemester med tidenes største margin. RBK har den gamle rekorden med 15 poengs seiersmargin fra 1995. Nå har trønderne 18 poeng ned til Brann på 2. plass.4. Rosenborg kan også slå Moldes rekord med 22 seire i løpet av én sesong. RBK har nå 19 seire før de siste fem kampene.5. Rosenborg kan vinne The Double to år på rad - for første gang i historien. Det har ingen tidligere klart i verken Norge eller i England. RBK tok The Double i fjor - og er bare to cupkamper unna å gjenta den historiske bragden i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer