REKORDJAKT: Rosenborg sikret et rekordraskt seriegull i Molde på lørdag, men Pål André Helland og co gir seg ikke der. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
REKORDJAKT: Rosenborg sikret et rekordraskt seriegull i Molde på lørdag, men Pål André Helland og co gir seg ikke der. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Rosenborgs neste mål: Dobbel-dobbel

RBK kan sette seks (!) norgesrekorder, men dobbel-dobbel vil overgå alt: - Enormt

Kåre Ingebrigtsen bryr seg ikke om at han kan knuse sine forgjengere og bli historisk. Det gjør imidlertid Pål André Helland, som vil dypt inn i historiebøkene.

Molde - Rosenborg 1-3 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Glem den unisone slakten av norsk fotball en liten stund. Uansett hvordan man snur og vender på det, er Rosenborgs prestasjon i norsk fotball i 2016 helt unik.

Lørdag sikret Rosenborg et rekordtidlig seriegull på Aker Stadion med hele fem runder igjen å spille. Det har ingen tidligere klart i Tippeligaens historie. Men historien er ikke ferdigskrevet. Om Kåre Ingebrigtsens menn fortsetter seiersfrekvensen, kan ytterligere fem rekorder smadres i løpet av høsten:

FEIRING:.
Rosenborg feiret seriegullet på byen i Trondheim natt til søndag.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FEIRING:. Rosenborg feiret seriegullet på byen i Trondheim natt til søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

1. Rosenborg kan slå Moldes poengrekord fra 2014. Tor Ole Skulleruds menn tok da 71 poeng. RBK er allerede oppe i 62 poeng med fem kamper igjen å spille.

2. Rosenborg kan sette ny rekord i høyest poengsnitt. Hittil i år er poengsnittet til trønderne 2,48 poeng per kamp. Den gamle rekorden har RBK på 2,42 fra 1998.

3. Rosenborg kan bli seriemester med tidenes største margin. RBK har den gamle rekorden med 15 poengs seiersmargin fra 1995. Nå har trønderne 18 poeng ned til Brann på 2. plass.

4. Rosenborg kan også slå Moldes rekord med 22 seire i løpet av én sesong. RBK har nå 19 seire før de siste fem kampene.

5. Rosenborg kan vinne The Double to år på rad - for første gang i historien. Det har ingen tidligere klart i verken Norge eller i England. RBK tok The Double i fjor - og er bare to cupkamper unna å gjenta den historiske bragden i år.

HJERNEN BAK: Kåre Ingebrigtsen sto i bakgrunnen og jublet for seriegullet. Rosenborg-treneren er hjernen bak mesterlaget.. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HJERNEN BAK: Kåre Ingebrigtsen sto i bakgrunnen og jublet for seriegullet. Rosenborg-treneren er hjernen bak mesterlaget.. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Helland: - Stort og inspirerende

RBK- profilen Pål André Helland er særdeles motivert til å kapre flere rekorder - ikke minst å vinne The Double, atså både serie og cup, to sesonger på rad for første gang i norsk fotballs historie. Det er også et svært sjeldent fenomen i internasjonal fotball.

- Det er enormt stort å vinne seriegullet rekordraskt. Det er stort å gjøre noe ingen har klart før og å skrive historie, forteller Helland til Dagbladet.

Å vinne The Double to ganger på rad, altså dobbel-dobbel, står aller øverst på ønskelisten.

- Ingen i Norge eller England har klart å vinne The Double to ganger på rad. Jeg har veldig lyst til å bidra til at Rosenborg blir den første klubben som klarer bragden. Vi vil inn i historiebøkene og få til noe ingen tidligere har klart. Det er stort, kult og inspirerende, sier kantspilleren.

- Det er slike øyeblikk vi drømmer om når vi trener om vinteren. Det er det vi jobber for. Vi må nyte dette, men samtidig sette oss nye mål, sier Helland.

Ingebrigtsen vil vinne alt

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tenker ikke veldig mye på disse rekordene.

- Ingen tidligere RBK-utgaver har klar å vinne Tippeligaen med så mange kamper igjen å spille. Det viser at det er en stor prestasjon. Mange snakker om lavt nivå i Tippeligaen, men det er ikke lenger enn ett år siden vi hadde to lag som hevdet seg i gruppespillet i Europa League, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Målet er å vinne cupen. Vi ønsker å ta The Double. Jeg tenker ikke så mye på at vi kan ta The Double to år på rad for første gang i historien. Det er ikke det som betyr noe, men vi vil vinne så mye som mulig. Vi vil vinne resten av kampene og øke forspranget ytterligere til konkurrentene i serien og også vinne cupen.

- Dere skal være nådeløse selv om dere er seriemestere allerede?

- Ja, vi har lyst til å vinne absolutt alt, sier Ingebrigtsen og smiler lurt.

- Lærte mye av Champions League-kvalifiseringen

Det samme ønsker Helland. Etter fullstendig dominans i norsk fotball, er det neste målet å prestere godt også i Europa.

- Neste år skal vi være bedre rustet til Europa. Vi lærte mye av årets kvalifisering, og jeg tror at mulighetene er gode for å kvalifisere oss for gruppespillet i Champions League neste sesong, forteller Helland.

Nils Arne Eggen sto bak Rosenborgs aller største storhetsperiode. Nå er Ingebrigtsen i ferd med å skape en ny storhetstid i Trondheim. Helland mener trenersuksessene har mange likhetstrekk.

- Nils Arne og Kåre har flere likheter. De er begge vinnere, er tydelige og godt likt. Nils Arne har litt mer temperament, men det er på en god måte. Kåre har roen og er en kjempedyktig trener, skryter Helland.

Både Ingebrigtsen og Helland mener de fikk det ekstra enkelt i kampen om seriegullet i år, all den tid Molde har underprestert. Begge tror på mer konkurranse i 2017. Det samme gjør Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

- Rosenborg har vært klart best over en hel sesong og vinner fortjent. Men jeg har tro på at vi kan utfordre dem neste år. Vi kommer til å nærme oss, og jeg blir ikke overrasket om vi slår dem heller. Vi har mange unggutter som kommer til å bli steingode, sier Solskjær til Dagbladet.