UMULIG Å SELGE: 28. april startet Nicklas Bendtner for Rosenborg borte mot Molde. Det gikk ikke bra. Nå går ingenting bra. Verken for Bendtner eller Rosenborg. Og selv om Nicklas Bendtner har mye av ansvaret for egen elendighet, hviler det også en del på Rosenborg. Klubben klarte aldri å håndtere sin danske stjernespiller. Derfor har det gått som det har gått. Foto: NTB/Scanpix
UMULIG Å SELGE: 28. april startet Nicklas Bendtner for Rosenborg borte mot Molde. Det gikk ikke bra. Nå går ingenting bra. Verken for Bendtner eller Rosenborg. Og selv om Nicklas Bendtner har mye av ansvaret for egen elendighet, hviler det også en del på Rosenborg. Klubben klarte aldri å håndtere sin danske stjernespiller. Derfor har det gått som det har gått. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Bendtner tjener mest i Eliteserien - slipper å trene, umulig å selge

RBK kan skylde seg selv

Da Nicklas Bendtner kom i 2017 gjorde Rosenborg et genialt grep. De siste 15 månedene har alt gått galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DEN FØRSTE SESONGEN i Rosenborg var Nicklas Bendtner (31) helt OK og leverte som forventet i Norges beste fotballag. I fjor var han mest en skuffelse. Og slik 2018 ble avsluttet og 2019 har utviklet seg, er dansken blitt en skandale.

Det er mange grunner til det.

Det er flere som må dele ansvaret også.

FØRSTE GANGEN JEG hørte Nicklas Bendtner var på vei vekk fra Lerkendal, og ordene kom ikke fra hvem som helst, de kom fra daværende trener Kåre Ingebrigtsen, skrev vi mai 2018. Det er 15 måneder siden. Allerede da visste Rosenborg at de hadde fått maksimalt ut av sin danske spiss. Ja, de hadde utur med skaden som stoppet VM-deltakelsen, målet var jo å selge Nicklas Bendtner for gode penger i bakkant av sommeren i Russland, men alt i denne farsen kan ikke forsvares med det.

Rosenborg, som virkelig ønsket å selge, gjorde mest sannsynlig ikke en god nok jobb sommeren 2018.

Siden det har Nicklas Bendtner vært som en øko-blødende møllestein rundt halsen på sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye.

DET VAR IKKE Rosenborgs feil at Nicklas Bendtner gjorde det han gjorde i september i fjor, episoden som i København tingrett ledet til en 50 dagers voldsdom. Det ansvaret hviler fullt og helt på danskens skuldrer. Det var Nicklas Bendtners skyld. Ingen andres. Men friheten han fikk til å være hjemme i København på det gitte tidspunktet minner mye om en klubb som syr puter under armene på sine største stjerner.

Det ansvaret ligger på Lerkendal.

Det er dårlig ledelse.

DA ROSENBORG AV forskjellige årsaker ikke klarte å muliggjøre Nicklas Bendtners utgang fra Lerkendal i sommervinduet 2018, stengte septembernatta i København alle dører. Siden før nyttår i fjor har Stig Inge Bjørnebye jobbet med saken. Det er hans ansvar å løse problemet, derfor metaforen med møllesteinen. Og var dørene stengt i januarvinduet, synes de å være spikret igjen nå.

Per dato klarer ikke Rosenborg en gang å gi bort Eliteseriens best betalte spiller.

Nicklas Bendtner er på mange måter en persona non grata verden rundt.

I DANMARK SITTER det journalister som synes det er trist at situasjonen til Nicklas Bendtner er blitt som den er blitt. Det er til å forstå. Han er jo bare 31 år. Det var jo ikke sånn det lille eventyret i norsk fotball skulle ende.

Nicklas Bendtner skulle gjenreise fotballkarrieren sin i Norge.

Ikke ødelegge den.

Men det har han klart, det kan faktisk hende at Lerkendal blir det siste stoppestedet, og det er veldig mye på grunn av seg selv.

Samtidig har ikke Rosenborg klart å håndtere Nicklas Bendtner.

Det koster dem dyrt.

IKKE BARE PENGENE de utbetaler hver eneste måned – penger de ikke får noe igjen for, ingen verdens ting – men også omdømmetapet i kjølvannet av Bendtners virke i klubben er belastende for Rosenborg. Jeg husker jeg var kritisk til hvordan ledelsen på Lerkendal håndterte København-episoden, ikke minst med tanke på resten av spillerstallen. Jeg er enda mer kritisk nå. For frihet under ansvar ble gjort til frihet uten ansvar da Rosenborg slo en ring om Nicklas Bendtner.

Jeg tror det ødela Nicklas Bendtners status i RBK-garderoben.

Det faktum at han fortsatt hever Eliteseriens høyeste lønn uten en gang å være på trening, kan ødelegge ledelsens status i garderoben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer