Bendtner tjener mest i Eliteserien - slipper å trene, umulig å selge

RBK kan skylde seg selv

Da Nicklas Bendtner kom i 2017 gjorde Rosenborg et genialt grep. De siste 15 månedene har alt gått galt.

UMULIG Å SELGE: 28. april startet Nicklas Bendtner for Rosenborg borte mot Molde. Det gikk ikke bra. Nå går ingenting bra. Verken for Bendtner eller Rosenborg. Og selv om Nicklas Bendtner har mye av ansvaret for egen elendighet, hviler det også en del på Rosenborg. Klubben klarte aldri å håndtere sin danske stjernespiller. Derfor har det gått som det har gått. Foto: NTB/Scanpix
UMULIG Å SELGE: 28. april startet Nicklas Bendtner for Rosenborg borte mot Molde. Det gikk ikke bra. Nå går ingenting bra. Verken for Bendtner eller Rosenborg. Og selv om Nicklas Bendtner har mye av ansvaret for egen elendighet, hviler det også en del på Rosenborg. Klubben klarte aldri å håndtere sin danske stjernespiller. Derfor har det gått som det har gått. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DEN FØRSTE SESONGEN i Rosenborg var Nicklas Bendtner (31) helt OK og leverte som forventet i Norges beste fotballag. I fjor var han mest en skuffelse. Og slik 2018 ble avsluttet og 2019 har utviklet seg, er dansken blitt en skandale.

Det er mange grunner til det.

Det er flere som må dele ansvaret også.

FØRSTE GANGEN JEG hørte Nicklas Bendtner var på vei vekk fra Lerkendal, og ordene kom ikke fra hvem som helst, de kom fra daværende trener Kåre Ingebrigtsen, skrev vi mai 2018. Det er 15 måneder siden. Allerede da visste Rosenborg at de hadde fått maksimalt ut av sin danske spiss. Ja, de hadde utur med skaden som stoppet VM-deltakelsen, målet var jo å selge Nicklas Bendtner for gode penger i bakkant av sommeren i Russland, men alt i denne farsen kan ikke forsvares med det.

Rosenborg, som virkelig ønsket å selge, gjorde mest sannsynlig ikke en god nok jobb sommeren 2018.

Siden det har Nicklas Bendtner vært som en øko-blødende møllestein rundt halsen på sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye.

DET VAR IKKE Rosenborgs feil at Nicklas Bendtner gjorde det han gjorde i september i fjor, episoden som i København tingrett ledet til en 50 dagers voldsdom. Det ansvaret hviler fullt og helt på danskens skuldrer. Det var Nicklas Bendtners skyld. Ingen andres. Men friheten han fikk til å være hjemme i København på det gitte tidspunktet minner mye om en klubb som syr puter under armene på sine største stjerner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer