RBK-kapteinen: - Det var utrolig fortjent

Spolerte LSKs festkveld på overtid.

Lillestrøm - Rosenborg 2-2

ÅRÅSEN STADION (Dagbladet): Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin var meget fornøyd med å ha sneket til seg et viktig «over-overtidsoffsidemål» mot Lillestrøm i går kveld.

Viktigheten av det kan bli stor, skal vi tro svensken selv.

- Det føles jævlig godt og det var utrolig fortjent. Vi burde ha gjort 2-1 tidligere, men klarte dessverre ikke det, sier svensken.

Om sitt eget mål hadde han en lite flatterende beskrivelse, men viktigheten kan ikke undervurderes.

- Det var et skikkelig pissmål, men jeg kan bare fortsette med slike. Sånne poeng kan telle mye når man gjør opp til slutt, sier Dorsin, som tilsynelatende allerede nå har tankene rettet 28 kamper fram i tid.

Viktig for moralen
Rosenborg-trener Jan Jönsson er helt enig med sin kaptein i at scoringen var meget viktig.

- Jeg vet at denne scoringen var viktig for moralen både til spillerne og supporterne, og laget som helhet.

Den tidligere Stabæk-treneren var allikevel ikke helt fornøyd med alt han så av laget sitt i går, men i et litt større perspektiv, var tankene han kommuniserte langt mer lystige.

- Det svinger i dag, som mot Brann sist, litt for mye i prestasjonene i kampen isolert sett. Men ser vi på totaliteten, så svinger det stadig mindre enn det har gjort tidligere. Jeg ser igjen mye bra fra den gode jobben vi gjør på treningsfeltet, sier den sindige svensken.

Alle Rosenborg-spillerne som Dagbladets utsendte snakket med i går var enige om at de selv burde ha gjort 2-1 lenge før Lillestrøms Luke Rodgers fikk æren av å føre sitt lag i ledelsen for andre gang. Blant dem nevnte Dorsin.

- Vi har jo noen gode sjanser på 1-1 der som bør sitte. Den jeg hadde i stanga på 0-0 så jeg inne også, sier kapteinen med et skjevt smil.

- Det er en god del sjanser vi ikke tar vare på på 1-1. Blant annet har jo John (Chibuike, journ.anm.) en alene med keeper der, sier Jönsson om samme tema.

Fornøyd Jönsson
Alt i alt har Rosenborg nå tatt fire poeng fra to kamper som er å anse som vanskelige i Tippeliga-skala, noe Jönsson slett ikke er misfornøyd med.

Midtstopper Simen Wangberg opplevde det ene poenget på Åråsen som en seier.

- Vi har bra moral i laget og det er virkelig noen som går foran her i kveld, sier han.

Samtidig mener han trønderne har flere ting å rette på.

- Vi er for dårlige i de fasene hvor vi skal vende spillet og generelt i oppspillsfasen. Det blir for upresist.

Denne karakteristikken sa både kaptein Mikael Dorsin og trener Jönsson seg enig i etter kampen, men kapteinen hadde også sitt å legge til.

- Vi har mye å jobbe med på defensiven. Spesielt i rommet mellom midtbanen og stopperne slipper de til for lett, sier Dorsin til Dagbladet.

Wangberg hadde en begivenhetsrik kamp, på det individuelle plan, og den unge stopperen hadde også der sitt å sette fingeren på. Han var nest sist på ballen før Johan Andersson klinket ballen i nettet til 1-0 og var samtidig involvert i situasjonen som til slutt endte med at Mikael Dorsin fikk pirket ballen over streken på over-overtid.

- Det hadde vel vært artigere å sette den selv, men jeg er jo ikke akkurat kjent for å være den kaldeste foran mål. Den til Andersson var jo rett og slett en assist — et skikkelig sleivspark, sa en småflirende Wangberg i går kveld.