RBK-kapteinen: - Nå begynner det å bli veldig vanskelig

Lagkaptein Mike Jensen mener Rosenborg må bli bedre i alle spillets faser og jobbe med det mentale.

SLITER MED SELVTILLITEN: Lagkaptein Mike Jensen (t.h.) mener Rosenborg må bli bedre i alle spillets faser og jobbe med det mentale.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SLITER MED SELVTILLITEN: Lagkaptein Mike Jensen (t.h.) mener Rosenborg må bli bedre i alle spillets faser og jobbe med det mentale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Dansken har tidligere i sesongen framstått som en optimist i mediene, men etter søndagens 0-3-tap mot Molde er han ikke nådig i omtalen av eget lags prestasjoner.

Rosenborg ligger helt sist i Eliteserien med fattige to poeng etter fem kamper. Det er tungt for spillere som feiret gull i både serie og cup for noen måneder siden.

- Det er en dårlig start. Det er ikke så artig. Vi er ikke tilfreds med situasjonen akkurat nå, svarer Jensen på spørsmål om hvordan det føles å være Rosenborg-spiller om dagen.

Tynnslitt selvtillit

Jensen fastslår at det må jobbes hardt for å komme tilbake på et nivå som kan flytte laget oppover på tabellen.

- Vi har masse jobb å gjøre. Det er mye, veldig mye, stort sett i alle spillets faser. Og så litt mentalt, sier han.

- Dere har dårlig selvtillit?

- Ja, det ser sånn ut, svarer Jensen.

Tviler på gull

Han erkjenner at det begynner å se mørkt ut med tanke på å forsvare ligagullet fra i fjor. Søndagens motstander Molde er blant lagene som har fått en god sesongstart. Blåtrøyene har riktig nok spilt én kamp mer enn RBK, men er allerede elleve poeng foran.

- Nå begynner det å bli veldig vanskelig. Du må alltid ha troen, men det er et stort forsprang Molde har fått så tidlig.

Søndag starter Rosenborg rivaloppgjøret med et mål om å vinne. Håpet forsvant i praksis tidlig i første omgang. Molde tok ledelsen allerede i kampens annet minutt. 2-0 kom etter tolv minutter og 3-0 etter 26 minutter.

- Jeg synes vi reiser oss i minuttene etter det første målet, men så får vi en scoring til imot på deres andre sjanse, konstaterer en oppgitt Jensen.

- Lett å peke på treneren

Rosenborg-kapteinen svarer kontant «ja» på at spillerne har tillit til hovedtrener Eirik Horneland. Horneland selv ville ikke fastslå at han har «gehør» hos spillerne i garderoben.

- Det er klart at når du ikke har vunnet på fem kamper … jeg har jo selv sittet i en garderobe som spiller. Du begynner å se deg om etter hva som skjer. Og da er det lett å peke på meg, sa Horneland etter kampen.

Han startet sesongen i en slags 4-4-2-formasjon, men valgte å gå tilbake til klubbens tradisjonelle 4-3-3 da resultatene ikke ble som ønsket. Det har ikke gitt uttelling så langt.

- Det er der vi står. Om de (spillerne) tror på det vi prøver å selge, må du spørre dem om, sa Horneland.