Stabæk - Rosenborg 0-2:

RBK-Kåre kjøper ikke debatten om norsk fotball

- Alle må se seg i speilet.

DILEMMA: Rosenborg er suveren i Norge, men ikke god nok for Europa. Det er dilemmaet til trener Kåre Ingebrigtsen. Her etter 2-0-seieren over Stabæk søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DILEMMA: Rosenborg er suveren i Norge, men ikke god nok for Europa. Det er dilemmaet til trener Kåre Ingebrigtsen. Her etter 2-0-seieren over Stabæk søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stabæk - Rosenborg 0-2 (0-0)

NADDERUD (Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) mener debatten om norsk fotball er svart-hvitt. Han ber alle aktører gå i seg selv.

Rosenborg tok enda et skritt nærmere seriegullet etter 2–0 over Stabæk i går kveld. Trønderne leder med 15 poeng på Odd når sju runder gjenstår.

Suverene i Norge, men ikke god nok for Europa: Der har du Rosenborg per 12. september 2016. Tar vi med et landslag som fikk bank av Tyskland i VM-kvalifiseringen, blir det malt et dystert bilde av norsk fotball.

- Jeg synes det blir litt svart-hvitt, slår Ingebrigtsen fast.

Marginer

- Rosenborg var ett minutt unna å spille Champions League eller Europa League. Jeg husker også at Tyskland slo Brasil 7–1 i VM. Skal vi følge den tråden, er Norge bedre enn Brasil. Vi er flinke til å svartmale. Alle må se seg i speilet. Eksperter som klager har selv vært i fotballen i 20 år, påpeker Ingebrigtsen.

- For Rosenborgs del handlet det om marginer. Og Tyskland er det beste laget i verden. I stedet for å finne unnskyldninger, må vi spørre oss: Trener vi nok? Trener vi godt nok?

Lærer hele tida

Apoel Nikosia og Austria Wien var lagene som stakk kjepper i hjulene for Rosenborg i Europa. Analysert i ettertid mener Ingebrigtsen at laget har mer å hente i treningshverdagen.

HVIT JUBEL: Mike Jensen (i midten) scoret det andre målet da Rosenborg slo Stabæk 2-0. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HVIT JUBEL: Mike Jensen (i midten) scoret det andre målet da Rosenborg slo Stabæk 2-0. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er hundre prosent sikker på at vi i Tippeligaen ikke trener nok. Og ikke minst: Så godt som vi kunne gjort.

- Hvorfor ikke?

- Jeg tror vi hele tida må søke nye miljøer for å ta steg. Også jeg lærte ting fra landslagets kamp mot Tyskland.

Kunstgress

De siste dagene har det vært en debatt om kunstgress. Kritikerne mener dette kan gi norsk fotball et særpreg som ikke holder internasjonalt.

- Skivebom! Jeg tror ikke vi skal begynne å diskutere kunstgress. Vi må heller se nedover og påvirke spillere i ung alder. Der henger vi etter i Europa. Alle kan melde seg på «Idol» og bli stemt ut foran hele Norge. I fotball skal alle spille like mye. Vi må tørre å spisse.

Dominerte

Rosenborg dominerte banespillet, men hadde trøbbel med å score mot Stabæk i går. Først etter 85 minutter løsnet det. Mushaga Bakenga scoret på en retur. Rett før slutt satte Mike Jensen endelig punktum med 2-0.

- Deilig og betryggende, sier Bakenga om serieledelsen på 15 poeng.

Han dro til Club Brügge i 2012. Han har slitt med skader, men begynner å finne tilbake til sitt gamle jeg.

- Det er mye rart som skjer ute i Europa. Det vet jo alle, sier Bakenga, som ikke vil gå i detaljer om hvorfor han ikke ble en suksess i Belgia. Nå trives han – som han sier – med venner rundt seg og mammas mat i Trondheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer