- RBK klar favoritt

Nils Johan Semb blir overrasket hvis ikke RBK tar sitt 11. strake mesterskap. Landslagssjefen tror VIF kan bli Tippeligaens største overraskelse.

Diskutér Tippeligaen på Fotballprat.

- Rosenborg har det beste mannskapet, det vil overraske meg mye hvis de ikke vinner eliteserien, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

I et før-seriestart-intervju sier Semb at han holder Rosenborg som klar, klar favoritt til å ta sitt 11. strake seriegull. Landslagssjefen er imidlertid svært spent på om de hardeste utfordrerne fortsetter utviklingen fra i fjor.

- Rosenborgs handlefrihet er selvsagt et problem for Lillestrøm, Viking, Brann og de andre, men får utfordrerne beholde nøkkelspillere og unngår skader i vesentlig grad tror jeg serien kan bli spennende også i år.

Sembs største ønske er at lagene bak Rosenborg henger med like lenge som i fjor. Lillestrøm presset trønderne til siste slutt, slik kan det bli igjen.

- Jeg holder Lillestrøm som den sterkeste utfordreren, men klubben er avhengig av at mannskapet holdes intakt. På slutten av fjorårssesongen ble laget svekket da kantspillerne ble skadet, de t er nemlig nøkkelposisjoner for at blant andre spissen Clayton Zane kommer til målsjanser. Torgeir Bjarmann er også en meget viktig spiller, sier Semb.

Tror på Molde

Overraskelsen i det øvre sjiktet kan komme fra Rosenes by, Semb har tro på Molde.

- Jeg har sett dem i vinter, og de virker bedre enn i fjor. Jeg tror Molde kommer til å være med i medaljekampen denne sesongen.

Landslagssjefen tror også et skadefritt Viking, samt Stabæk, Brann og Odd vil være med å kjempe i toppen.

- Viking har truet RBK og LSK lenge, men har en tynnere stall og er avhengige av fjorårsflyt for å lykkes. Sist sesong spilte de nesten sammenhengende med samme mannskap, det er ikke sikkert det blir like lett i år. Nøkkelspillere som Erik Nevland og Bjarte Lunde Aarsheim må være mye på banen hvis de skal ta steget videre.

- Stabæk er en klar outsider, et spennende lag som har sett bra ut i vinter. Odd Grenland holder nok samme nivå som i fjor, mens Brann i likhet med andre utfordrere må beholde nøkkelspillerne for å lykkes. Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik er viktige brikker.

Sembs konklusjon er at de samme lagene i år som i fjor holder stand på den øvre halvdelen av tabellen. Og Vålerenga kan bli den største overraskelsen.

- De har gode treningsresultater og forsterket spillerstallen. VIF kan bli et friskt pust.

Savner TIL og Vestfold

Semb har to klare ønsker for årets eliteserie i fotball. At serien blir jevn og at det vokser fram et par-tre A-landslagsspillere som kan etablere seg på øverste nivå.

- Det er stor blest om eliteserien, og hvis de nest beste klarer å ta igjen RBKs forsprang ytterligere stimulerer det norsk fotball i alle ledd, mener Semb, som også ønsker seg et par utfordrere til sitt eget lag.

- Det er mest å hente i midtbaneområdet på landslaget. Vi har mistet flere sentrale profiler, noen har gitt seg og andre er ikke tilgjengelige. Jeg håper noen av de unge i alderen 20-25 år kan ta steget opp i år, vi trenger solide alternativer på midten.

Alderen er nemlig i ferd med å innhente en del av de etablerte på landslaget, derfor håper Semb på fornyelse i forkant av høstens EM- og neste VM-kvalifisering.

- Ellers er det fleste byene nå representert i eliteserien. Start er med igjen, det er gøy, og Oslo har Lyn og Vålerenga tilbake i toppen. Men jeg savner Tromsø, og kan selvsagt ikke håper på noe annet enn at et lag fra Vestfold og Strømsgodset igjen melder seg på. Men da må vi vel kanskje utvide toppserien til 16 lag, avslutter Nils Johan Semb med et smil.

(NTB)

OVERRASKER?</B> Semb har tro på Petter Belsvik og Vålerenga. Foto: SCANPIX
<B>11 PÅ RAD?</B> Klarer noen å klå Rosenborg i år? Nei, mener Nils Johan Semb. Foto: SCANPIX