Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK klarte ikke å snu den vonde trenden mot tyske lag

Måtte kapitulere mot Leverkusen etter massivt press i den andre omgangen.

FALT SAMMEN ETTER PAUSE: Rosenborg og Rade Prica ble til tider rundspilt i den andre omgangen. Foto: REUTERS/Ned Alley/NTB Scanpix
FALT SAMMEN ETTER PAUSE: Rosenborg og Rade Prica ble til tider rundspilt i den andre omgangen. Foto: REUTERS/Ned Alley/NTB Scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Bayer Leverkusen 0-1.

3-9 i cornere. 35-52 i farlige angrep. 2-7 i store målsjanser. Slik oppsummerer UEFAs offisielle statistikk kampen mellom Rosenborg og Leverkusen i Trondheim i kveld..

Da er det heller ingen ting å si på at den samme statistikken til slutt viste 0-1 i målprotokollen.

- Vi må score på femti prosent av sjansene om vi skal vinne kamper, og det gjorde vi ikke i dag. De hadde tre-fire gode sjanser til å score, så det var fortjent, sa Dorsin til Canal9 etter kampen.

Bra start Rosenborg hadde en av sine mørkeste kvelder i Europa og ble utspilt etter alle kunstens regler da de tapte 0-4 for Bayer 04 Leverkusen på BayArena for to år siden. På Lerkendal litt senere samme høst leverte trønderne en noe mer anstendig forestilling, men tapte igjen.

Derfor var det nok mange småengstelige trøndere på Lerkendal-tribunen og foran TV-skjermene i kveld.

Men innledningen av Europa League-kampen mot Leverkusen bar bud om at det i hvert fall ikke var grunn til å frykte ydmykelse. Rosenborg sto høyt, gjenvant mange baller — og allerede etter sju minutter kom den første store sjansen, da Rade Prica ble spilt fri med Leverkusen-keeper Bernd Leno. Dessverre for Prica vant Leno den duellen.

Etter en solid RBK-åpning, kom Leverkusen først mer med — og så tok tyskerne over. Samtidig ble de skumle balltapene flere enn de gode ballvinningene for Rosenborg, og etter 25 minutter fikk Junior Fernandes en glimrende skuddmulighet servert av Jonas Svensson.
Skuddet traff krysset med et smell — og forsvant til trøndernes hell ut av farlig sone.

Stor Prica-sjanse Utover i omgangen bølget spillet begge veier. Rosenborg var svært nær flere store sjanser på sine overganger, og etter 31 minutter fikk Rade Prica en sjanse som spisser av hans kaliber rett og slett skal score på. Han ble spilt helt fri av Tarik Elyounoussi, og hadde god tid til å plassere ballen i nette. Men avslutninga var like svak som Leverkusen-keeper Leno var god, og dermed ble det ingen uttelling for Prica denne gangen heller.

Gjennom hele første omgang slet Rosenborg med Leverkusens cornere. Daniel Örlund var alt anet enn trygg, og foran ham vaklet forsvarsrekka i markeringene. Minst tre ganger fikk upressede Leverkusen-spillere avslutte med hodet, men kvaliteten på hodestøtene var like lite imponerende som Rosenborgs markeringer.

Dermed sto det 0-0 til pause på Lerkendal. Det var helt greit, selv om begge lag burde ha scoret.

Målet måtte komme Etter pause fortsatte det å bølge begge veier. Og at det skvulpet helt inn i Rosenborg-målet etter drøyt ti minutters spill, skjønner nok Leverkusens André Schürrle lite av. Han kom helt alene med Daniel Örlund, men den svenske RBK-keeperen plukket fram ei redning i verdensklasse da RBK trengte det som mest.

Og etter hvert som omgangen skred fram, skvulpet det satdig mer mot RBK-målet og stadig mindre mot det på motsatt side av banen, i den gamle klokkesvingen på Lerkendal.

Til slutt måtte målet komme. Og det kom altså i det 76. minutt, da innbytter Stefan Kiessling banket en retur inn bak Daniel Örlund.

Fortjent tap Da svarte RBK-trener Jan Jönsson med å erstatte Borek Dockal med Jon Chibuike, en mann som ikke er berømt for sine relasjonelle ferdigheter, men som til gjengjeld har evnen til å trylle fram scoringer på egenhånd.

Men litt hjelp trenger også Chibuike. Det evnet ikke slitne lagkamerater å gi ham. De hadde tvert imot mer enn nok med å holde Leverkusen unna flere mål, og måtte blant annet ha hjelp av stengene for å klare det.

Tre minutter før full tid kom også Steffen Iversen på gresset for RBK. Han har reddet Rosenborg før. Men denne gangen ble oppgaven for stor, selv for en kamprusten Iversen.

Dermed ble alle poengene med til Tyskland.

Og det var intet mindre enn rett og rimelig.

SCORET PÅ SIN ANDRE TOUCH: Målscorer Kiessling (t.v) feirer scoringen sammen med Bender.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET PÅ SIN ANDRE TOUCH: Målscorer Kiessling (t.v) feirer scoringen sammen med Bender. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer