RBK knuste Spartak Moskva med tre mål på en halvtime

- Kunne fort ha blitt 5-0, sier Morten Moldskred.

SUSER: Rade Pricas harde skudd var Rosenborgs andre i løpet av et effektivt første kvarter mot Spartak Moskva.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SUSER: Rade Pricas harde skudd var Rosenborgs andre i løpet av et effektivt første kvarter mot Spartak Moskva. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg - Spartak Moskva 4-0.

Et effektivt Rosenborg tok seg rimelig enkelt til semifinale i Copa del Sol da Spartak Moskva ble nedkjempet med hele 4-0 i Elche i ettermiddag.

Russerne virket ikke akkurat heltente og fulle av sprut i møtet med trønderne, men det skal ikke ta fra Rosenborg det sterke resultatet.

- Vi vinner fullt fortjent, så enkelt er det. Vi scorer mål, og det er bra, sier Morten Moldskred til TV 2 etter kampen.

- Det kunne fort ha blitt 5-0. Vi har kanskje rotet litt i Europacupen tidligere, men nå må vi fortsette i samme spor, sier han.

Tre mål på halvtime
Bare tre minutter var spilt da Mikael Lustig kom seg rundt på høyrekanten og la inn foran mål, og etter litt krøll inne i feltet kunne Morten Moldskred dunke den løse ballen hardt opp i venstre kryss.

Hardt skjøt også Rade Prica da han fikk ballen på bakre stolpe etter svakt Spartak-forsvarsspill etter et kvarter, og via stolpen hadde Rosenborg doblet ledelsen.

Michael Jamtfall ble tredje angriper på målscorerlista da han vakkert lobbet over målvakten etter en drøy halvtime, før Trond Olsen punkterte kampen fullstendig alene med keeper kvarteret før slutt.

- Svarene vi fikk var veldig gode. Vi gjør mål på våre to første målsjanser, og det gjør kampen litt takknemlig for oss, men det er spissene våre som utnytter de sjansene, og vi er også veldig gode defensivt, sier trener Jan Jönsson.

Rutine i Europa
Rade Prica er glad for å se laget skape såpass godt med sjanser, og også klare å utnytte dem.

- De er et veldig ballsikkert lag, og et godt fotballag, men vi kommer til målsjanser og vinner fortjent. Vi skaper mest, sier Prica, som ikke tror tapet av spissmakker Steffen Iversen kommer til å svekke Rosenborg denne sesongen.

- Steffen er en veldig god spiller, men vi har mange bra angripere i klubben, og kommer til å klare oss bra uten Steffen, sier svensken.

Også nysigneringen Jon Inge Høiland er fornøyd med å holde nullen mot sterk europeisk motstand.

- Rosenborg har vært i Europa i mange år, og det ligger noe i rutinen der. Man blir vant til det etter et par år, og så blir man bedre av det. I hvert fall i dag spiller vi veldig smart, sier Høiland.

- De skaper jo nesten ikke målsjanser, sier den tidligere Stabæk-backen.

Rosenborg møter Sjaktar Donetsk eller Nordsjælland i semifinalen.