Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- RBK kommer til å slite psykisk

Ti eksperter spår cupfinalen.

Følg cupfinalen i fotballstudio fra klokka 13.15.

(Dagbladet): Rosenborg og Molde møtes til cupfinale på Ullevaal stadion i dag.

Dagbladet har spurt ti fotballeksperter om hvem de tror vinner duellen:

Rune Bratseth, ekspert, Viasat:

- Jeg tror det blir jevnt og det er ingen som er favoritter. Molde vant siste seriekamp helt klart, men dette er en ny kamp, ny stadion og det er helt åpent. Jeg håper og tror Rosenborg vinner, men det kommer til å bli en tøff kamp mellom to gode lag.

Jan Åge Fjørtoft, ekspert, Viasat:

- Jeg tror det blir en åpen og jevn finale, men Molde vinner. 

Tom Nordlie, kommersiell direktør, Lørenskog Ishockey:

- Molde mot Rosenborg er en kjent duell. Det er to rivaler som ikke liker hverandre noe særlig godt. På papiret kan vi se fram til en bra kamp, men hvem som vinner, tør jeg ikke spå.

Jon Hartvig Børrestad, programleder, C More:

- Sportslig sett tipper jeg en fantastisk fotballkamp mellom to gode lag som ikke er glade i hverandre, og begge har masse å revansjere. Det blir veldig vanskelig å skille lagene, men jeg holder en lite knapp på Rosenborg.

Vidar Davidsen, ekspert, Viasat:

TROR PÅ RBK: Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TROR PÅ RBK: Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- En toppkamp uten en forhåndsfavoritt. Holder en liten knapp på Molde, jeg synes de har vært mer stabile i sluttsesongen i år.

Kenneth Fredheim, ekspert, C More:

- Hvem som vinner blir vanskelig å spå, men det kommer til å bli en jevn match mellom to gode lag som kjenner hverandre godt. Jeg sitter igjen med en følelse at Molde vinner. Selv om Rosenborg er revansjesugne etter å ha tapt seriegullet i siste runde, tror jeg likevel at Molde vinner i år.

Åge Hareide, tidligere spiller og trener:

- Jeg ser for meg en jevn kamp som må gå til ekstraomganger og straffer før vi får kåret en vinner. Molde vinner tilslutt, med Ørjan Nyland som nøkkelspiller i straffesparkkonkurransen. 

Arne Erlandsen, trener, Moss:

TROR PÅ MOLDE: Viasat-ekspert og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TROR PÅ MOLDE: Viasat-ekspert og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Det kommer til å bli spennende. Vi har kanskje de to beste lagene i Norge i finalen, og Molde vinner tilslutt. Molde har en trend som peker oppover, mens Rosenborg tapte gullet i serien og kommer til å slite psykisk.

Arild Stavrum, tidligere spiller og trener:

- Vi kan se fram til et veldig spennende oppgjør. Det er to lag med lang historie fra rivaliseringen. Molde avsluttet sesongen bedre, og for min del er de en liten favoritt. Men Rosenborg er veldig sultne på et trofé etter et tungt nederlag i serien, så det kommer til å bli veldig jevnt.

Petter Myhre, ekspert, TV 2:

- En helt åpen match som blir jevn og tett til siste minutt. Rosenborg er revansjesugne etter tapet i serien, mens Molde har hatt en sesong under pari og har lyst til å vise seg frem. Ingen favoritt for min del, men den som får ut makspotensialet på cupdagen, vinner.

HÅPER PÅ MOLDE: Fotballprofilen Åge Hareide spår Molde som cupmester.

Foto:ARNT E. FOLVIK
HÅPER PÅ MOLDE: Fotballprofilen Åge Hareide spår Molde som cupmester. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer