Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-kontrollør

TRONDHEIM (Dagbladet): Per Arne Kaarstad leder Rosenborgs kontrollkomité. Samtidig er han økonomiansvarlig i HOB Reiser, som har fotballklubben som en av sine største kunder.

Dette gjør ham klart inhabil etter vanlige habilitetsregler, mener både jusprofessor Carl August Fleischer og advokat Sigurd Klomsæt.

Uavhengig

- Kontrollkomiteen skal være fri og uavhengig. Medlemmene kan ikke ha forretningsmessige forhold til dem de skal kontrollere, sier Klomsæt.
Han mener dobbeltrollen svekker tilliten til Kaarstad.

Jusprofessor Carl August Fleischer er enig.

- Man kan ikke ha tillit til at en person vil være tilstrekkelig kritisk, hvis han også har et forretningsmessig forhold til dem han skal kontrollere, sier professoren.

Uproblematisk

Kaarstad selv og RBK-ledelsen opplever ikke dobbeltrollen som noe problem i det hele tatt.

- Hittil har det vært helt uproblematisk. Jeg har så langt aldri møtt på habilitetsproblemer i arbeidet, sier kontrollkomiteens leder til Dagbladet.
- Jeg vurderer folk ut fra faglig kompetanse og den jobben de gjør, og det er mitt inntrykk at kontrollkomiteen har hatt en veldig klar ambisjon om å gjøre en god jobb, sier RBK-direktør Nils Skutle.
HOB Reiser har vært Rosenborgs faste samarbeidspartner på transport og reiser helt siden 1987. Avtalens verdi har økt i takt med Rosenborgs suksess i Mesterligaen, men Kaarstad nekter å si hva den utgjør i kroner.

- Det er et forhold mellom oss og RBK, sier Kaarstad.

- Er det ikke vanskelig å være kritisk i din kontroll av Rosenborg, når klubben er en av de største kundene til firmaet du jobber i ?

- Nei, hvis det hadde vært vanskelig, så tror jeg ikke at jeg ville vært leder i kontrollkomiteen, sier Kaarstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media