ISFRONT: Kåre Ingebrigtsen og Ivar Koteng under dagens rettssak i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog.
ISFRONT: Kåre Ingebrigtsen og Ivar Koteng under dagens rettssak i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

RBK-Koteng: - Trist at vi holder på sånn

Første dag av rettssaken er over.

TRONDHEIM (Dagbladet): Det var kalde følelser da de to tidligere Rosenborg-trenerne, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, møtte Rosenborg i retten i dag.

De to trenerne mener de ble ugyldig sagt opp i juli i fjor. Nå krever de millioner i erstatning for tapt grunnlønn og bonuser.

Første del av rettssaken var over rett etter klokka 16.00. Verken Ingebrigtsen eller Hoftun ville uttale seg på vei ut av Sør-Trøndelag tingrett. Det ville heller ikke deres advokater.

Litt mer snakkesalig var Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng.

- Det er trist at vi holder på sånn, erklærte han.

KREVER PENGER: Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen under dagens rettssak i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog
KREVER PENGER: Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen under dagens rettssak i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Koteng ville utover dette ikke kommentere saken, blant annet krasse SMS-er fra profilen Pål André Helland, som ble vist fram i retten.

- Vi skal få veltet det jævla styret og få gjeninnsatt dere, skrev han i en tekstmelding til Ingebrigtsen etter at han fikk sparken.

For dårlig utvikling

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.

11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser.

Stridens kjerne er tolkningen av begrepet «virksomhetens øverste leder». Rosenborg mener Ingebrigtsen var det, og at han dermed hadde fraskrevet seg stillingsvernet etter arbeidsmiljøloven.

Klubben mener derfor den var i sin fulle rett til å be ham gå på dagen. Ingebrigtsen og hans advokat - Stein Kimsås-Otterbech - mener derimot at han ikke var «virksomhetens øverste leder», og at klausulen ikke gjelder.

Ingebrigtsen krever opptil 10,75 millioner kroner for tapt grunnlønn og bonuser fram til 31. desember 2020. Det var da den opprinnelige kontrakten gikk ut.

Ingebrigtsen og advokaten mener han skulle hatt utbetalinger for hele kontraktsperioden. Rosenborg mener det er etterlønn for ett år som gjelder.

Tre millioner

Hittil har klubben utbetalt tre millioner kroner, mot Ingebrigtens vilje. Hoftun - på sin side - krever erstatning for påstått inntektstap opp mot 2,75 millioner kroner.

Rettssaken starter samme dag som Rosenborg har sin første trening i Abrahallen etter ferien. Eirik Horneland har overtatt jobben etter Ingebrigtsen.