RBK krever Rush tilbake

Rosenborg kaller Sigurd Rushfeldt tilbake til Norge allerede i morgen etter at Benfica-ledelsen i går signaliserte at de ikke betaler og stiller nødvendige bankgarantier for den norske toppscoreren før 31. juli.

RBK-leder Nils Skutle forventet at Benfica fullførte sine økonomiske forpliktelser overfor Rosenborg i løpet av gårsdagen.

Det var utgangspunktet for at Sigurd Rushfeldt kunne slutte seg til sine nye lagkamerater i Portugal umiddelbart.

- Avtalen er veldig klar: Vi frigir ikke Sigurd Rushfeldt til Benfica før de har betalt 25 prosent av overgangssummen på 30 millioner og gitt oss en tilfredsstillende bankgaranti på resten av beløpet, sa Rosenborg-leder Nils Skutle til Dagbladet etter at han var informert om utviklingen i saken i går.

På telefon til Sigurd i Lisboa i går ga Skutle umiddelbart spissen beskjed om å returnere til Norge allerede i morgen.

Skuffet Rush

Rushfeldt var skuffet over den oppståtte situasjonen da Dagbladet fikk tak i ham i går kveld.

- Jeg forventet at Benfica hadde finansene i orden da jeg kom til Lisboa. At de ikke har det gjør meg usikker, innrømmer Rushfeldt.

Han bekrefter at han reiser hjem etter den medisinske testen, som er utsatt til i dag fordi han ankom Lisboa flere timer forsinket.

To serierunder

Dermed rekker Sigurd Rushfeldt to serierunder med Rosenborg innen Benfica-fristen utløper.

RBK-trener Nils Arne Eggen ville overfor Dagbladet i går kveld ikke kommentere om Rushfeldt i så fall er aktuell til kampene mot Tromsø (25. juli) og Kongsvinger (1. august).

Misforståelse?

Skutle lurer nå på om Benfica-president Joao Vale e Azevedo har misforstått en avtale som RBK-lederen mener er helt tydelig.

- 31. juli er for så vidt en aktuell dato: Det er den siste fristen Benfica har fått til å gjøre opp med oss. Men vi frigir ikke Rushfeldts spillerlisens en dag før vi har mottatt pengene. Betaler de oss 31. juli, så får de Rushfeldt den dagen. Så enkelt er det, sier Skutle.

- Tolker du dette som et tegn på at Benfica ikke har fått de nødvendige bankgarantier?

- Det har jeg ingen formening om. Uansett tyder det iallfall på at de ikke vil ha Rushfeldt før 31. juli, kommenterer Nils Skutle.

Benfica-troppen reiser torsdag på to ukers treningsleir til Østerrike og Tyskland. Slik status er nå, blir det uten Rushfeldt.

Det er en situasjon toppscoreren misliker.

- Det burde jo være i Benficas interesse at jeg var med på treningsleiren. Nå satser jeg i stedet på å trene med Rosenborg i den aktuelle perioden, sier Rushfeldt.

- Det beste hadde selvsagt vært å få denne overgangen i orden. Ting har tatt unødvendig lang tid nå, mener Rushfeldt.

- Hva slags inntrykk har du av Benfica-presidenten, som ikke vil betale før 31. juli?

- Han er en veldig bestemt mann ...

Presentert for fansen

Stolt som en hane presenterte Benfica-president Joao Vale e Azevedo sitt norske spissfunn for nærmere 3000 Benfica-fans i går ettermiddag.

Og dersom portugiserne ikke betaler og hoster opp en bankgaranti innen onsdag, setter altså Tippeligaens toppscorer seg på flyet tilbake til Norge.