RBK-krisen komplett

Hodestups ut av cupen. Mot Hønefoss. Nå vurderer Per Joar Hansen sin stilling.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Hønefoss (1-2): Ingen med et snev av fornuft igjen trodde Hønefoss skulle slå Rosenborg i fjerde runde i cupen. De sto i 11 i odds hos Norsk Tipping, og på Lerkendal skal det fortsatt være forskjell på en middelhavsfarer i førstedivisjon og de siste 13 årenes seriemester i Norge.

Det trodde åpenbart ikke RBK-trener Per Joar Hansen heller. Han var mildt sagt forbannet etter det forsmedelige tapet.

- Om dere kaller de kjerringer eller hva dere gjør. Det meste dekker det de viste i dag, tordner Hansen overfor VG Nett.

Og stopper ikke der.

- Vi mangler glød og entusiasme. Helt tragisk. Vi er en klubb i krise, uten tvil. Vi har havarert.


Elendig

For selv om Alexander Ødegaard ga Rosenborg ledelsen etter en drøy halvtime, klarte ikke Rosenborg å ta hjem en seier denne gangen heller.

Forrige helg ble det 2-3 mot Vålerenga, og dermed 12 poeng opp til serieleder Start. I kveld stakk Hønefoss tilbake til østlandet med 2-1-seier.

- Så elendig som dette har jeg aldri sett det før. Det verste er at Hønefoss er best og at det er fortjent, sier sportdirektør Rune Bratseth.

- Jeg vil absolutt vurdere min egen stilling etter dette. Men i denne enkeltkampen mener jeg spillerne bør ta støyten, for maken til havari har jeg ikke sett før, sier Per Joar Hansen.

DET UTROLIGE BILDET: Hønefoss jubler rundt målscorer Lars Lafton etter utlikningsmålet på Lerkendal. Det endte med sjokk-seier. Foto: Scanpix
DET UTROLIGE BILDET: Hønefoss jubler rundt målscorer Lars Lafton etter utlikningsmålet på Lerkendal. Det endte med sjokk-seier. Foto: Scanpix Vis mer

Tippeligadødarne

For Lars Lafton dro av både Mikael Dorsin og Vidar Riseth før han la ballen i krysset bak Ivar Rønningen to minutter etter Ødegaards ledermål. Og når eks-RBKer Are Tronseth banket ballen inn i et tomt RBK-mål tolv minutter før slutt er RBK-krisen komplett.

Hønefoss, derimot, er blitt dette årets Tippeligadødare etter å ha slått ut både Lyn og nå Rosenborg av cupen.

KOKER OVER: Per Joar Hansen er lei av elendig innsats fra spillerne. Nå vurderer han sin egen stilling som RBK-sjef.
LANGT NEDE: RBK-spillerne deppet med god grunn etter kampen mot Hønefoss.