AVGJØR SNART:  Erik Hoftun forteller at Rosenborg ikke har bestemt seg for danskens framtid i klubben. Foto: NTB Scanpix
AVGJØR SNART: Erik Hoftun forteller at Rosenborg ikke har bestemt seg for danskens framtid i klubben. Foto: NTB ScanpixVis mer

RBK-ledelsen bekrefter at de har sett Bille-pågripelsen

Tar avgjørelse snart.

BODØ (Dagbladet): Skandaleombruste Nicki Bille Nielsen (26) ble hjemme da Rosenborg dro til Bodø og spilte kamp.

Hjemme i Trondheim fikk den 26 år gamle dansken hjelp, trøst og støtte av RBK-veteran Harald Pedersen (62).

- Spillekoordinator Harald Pedersen har tatt vare på Nicki de siste par dagene. Harald har vært i Rosenborg-systemet i mange år, og jobber med sosiale opplegg i A-stallen. Han er en farsfigur, og har vært ute en vinterdag før. Vi ønsker å skjerme Nicki fra media og publikum inntil en avgjørelse er tatt i saken. Derfor har vi gitt Harald oppgaven med å ta vare på Nicki, sier organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, til Dagblader.

Ville ikke la ham spille RBK-trener Per Joar Hansen tok avgjørelsen om at temperamentsfulle Nicki Bille Nielsen ikke skulle være med til kampen mot Glimt i Bodø.

 - Det sier egentlig seg selv at en 26-åring som har sett slike negative, voldsomme oppslag i media ikke kan yte sitt beste på en fotballbane. Derfor tok jeg avgjørelsen om å utelate Nicki fra troppen mot Glimt, sa Per Joar Hansen til Dagbladet etter kampen.

Video-bevis Avgjørelsen ble tatt etter at det kom frem at Nielsen var blitt pågrepet i København natt til langfredag, etter angivelig å ha sparket på parkeringsautomater og sykler, for deretter å ha slått seg krakilsk da politiet forsøkte å pågripe ham. Han skal ha bitt en politimann i armen, og blitt sprayet med pepperspray i ansiktet.

Ifølge TV 2 finnes det en video på to og et halvt minutts lengde, som skal vise Nielsen knallrød i ansiktet som følge av sprayingen, der han slår ut med hendene og stadig gjentar at han ikke yter motstand mot politiet.

- Har sett videoen  Ifølge TV 2 skal Rosenborg ha sett videoen. I tillegg skal sportssjef Erik Hoftun ha hatt telefonsamtaler med fire øyenvitner til hendelsen i København.

 - Jeg kan bekrefte at vi har sett denne videoen. Jeg vil ikke svare på hvorvidt vi mener videoen bringer ny informasjon, sier Trond Alstad til Dagbladet.

 - Hva med opplysningene om at sportssjef Erik Hoftun har intervjuet fire øyenvitner?
 - Ingen kommentar, sier Alstad.

Styresak Selv sa Erik Hoftun følgende til Dagbladet etter oppgjøret som endte 2-2 i Bodø:

 - Jeg ga Nicki en skriftlig advarsel etter at han havnet på glattcelle i Trondheim etter en bytur i september i fjor. Han ble dessuten satt på et sinnemestringsprogram. Det sier seg selv at vi ser alvorlig på denne saken. Men vi vil til bunns i dette før vi tar en avgjørelse.

 - Når kommer avgjørelsen?
 - Snart.

 - Ut fra versjoner av hendelsen kan det høres ut til at Nielsen var ruspåvirket?
 - Nicki har gitt meg sin versjon av dette, men det vil jeg ikke dele med Dagbladet ennå.

 Trolig vil Erik Hoftun legge frem sin analyse av hendelsen i et ekstraordinært styremøte. Så vil styret fatte en avgjørelse på hvorvidt Rosenborg sier opp kontrakten med dansken.

 - Det blir nok en styresak ja, sa Hoftun.

 «BARNEVAKTEN»: Harald Pedersen på La Manga. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
«BARNEVAKTEN»: Harald Pedersen på La Manga. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer