RBK-legen bekrefter Pelus krampehistorie

Nå utsetter domsutvalget filmesaken.

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbunds doms- og sanksjonsutvalg har utsatt behandlingen av den mye omtalte Pelu-saken.

- Rosenborg har kommet med ny informasjon, som vi har bedt forbundsstyret om å kommentere. Nå blir det ny frist 10.juni, og vi tar sikte på å avgjøre saken i løpet av kommende uke, sier leder i doms- og sanksjonsutvalget, Sven Olav Larsen, til Dagbladet.no.

Den nye informasjonen la Rosenborg også ut på sine hjemmesider i ettermiddag, og den dreier seg om en legeerklæring som bekrefter John Pelus krampehistorie.


«Det bekreftes herved at John Pelu i forbindelse med aktuelle situasjon utviklet akutt krampe i begge legger, og måtte gå av banen rett etterpå, på grunn av krampesituasjonen. Han har også fått nødvendig medisinsk behandling dagen etter kampen for det sammefattes», sier RBK-lege Ketil Jarl Holen i tilsvaret.

- Skrek ikke etter straffe

John Pelu ble meldt inn for domsutvalget etter at han angivelig skulle ha filmet seg til en straffe da Rosenborg slo Viking på Lerkendal 1. juni, men nå stiller Rosenborg saken i et nytt lys.

I tilsvaret gjentar også Pelu selv sin forklaring på det plutselige fallet innenfor Vikings sekstenmeter.

- Jeg får ballen, vender opp mot boksen og setter fart. Jeg kjenner at jeg lener meg fremover, og får krampe i begge leggene, og faller. Jeg setter meg opp og strekker beina, får hjelp av Demidov. TV-bildene viser dette, og at jeg ikke skrek etter straffe, sier Pelu.

STRIDENS KJERNE: John Pelus påståtte filming mot Viking har satt sinnene i kok i fotball-Norge. Nå lar den varslede avgjørelsen til domsutvalget i NFF vente på seg.
STRIDENS KJERNE: John Pelus påståtte filming mot Viking har satt sinnene i kok i fotball-Norge. Nå lar den varslede avgjørelsen til domsutvalget i NFF vente på seg. Vis mer

Neppe Hauge-karantene

Terje Hauge fikk mye kritikk etter episoden, men får neppe karantene etter dommertabben på Lerkendal. - Om man gjør noe feil i mai så tror jeg man ikke tar det med seg videre etter ferien, sier dommersjef Rune Pedersen til NRK.

- Hauge skal uansett ikke dømme denne helgen og etter det er det ferie, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, ifølge NTB.

RBK-legen bekrefter Pelus krampehistorie