Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner til Rosenborg:

RBK-legenden om Bendtner-signeringa: - Det første jeg gjorde var å smile

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen husker alle overskriftene om dansken.

TIL NORGE: Den tidligere Arsenal-spilleren Nicklas Bendtner har signert for Rosenborg. FOTO: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB Scanpix
TIL NORGE: Den tidligere Arsenal-spilleren Nicklas Bendtner har signert for Rosenborg. FOTO: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mandag kveld kom den overraskende nyheten om at danske Nicklas Bendtner hadde signert for Rosenborg.

De regjerende serie- og norgesmesterne har kapret den tidligere Arsenal- og Wolfsburg-spissen, som har signert en treårsavtale med trønderne.

- Nå har vi funnet den spissen vi har lett etter, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til RBK.no - som for øvrig gikk helt ned for telling da nyheten sprakk.

- På tide

Rosenborg har ikke hatt suksess ute i Europa, slik de har hatt her hjemme i Norge. Med Bendtner-signeringa tror den tidligere fotballspilleren Kjetil Wæhler (40) at Rosenborg satser på Europa-spill.

- Det er på tide at norske lag satser litt ut mot Europa. Rosenborg må ta steget ut, det holder ikke å vinne Eliteserien hvert år, men ikke hevde seg i Europa, sier Wæhler til Dagbladet.

Han drar fram Malmö FF og FC København som har gjort det brukbart utenfor egne landegrenser.

-Det er på tide at det satses litt blant de norske lagene, og at det brukes penger på profiler - hvertfall innenfor rimelighetens grenser.

- Har levert tidligere

Wæhler har spilt for flere klubber i Norge, men avsluttet karrieren under Vålerenga i fjor. Nå er han spent på den overraskende signeringa.

- Jeg så det på Twitter. Det virker veldig spennende. Om Bendtner er skadefri er det nok en veldig bra signering.

Wæhler mener Eliteserien mangler en del spillere med navn, altså store profiler. Det at Bendtner nå kommer mener han er bra, men han er samtidig litt usikker på signeringa.

- Man blir litt usikker på tidligere toppspillere når de blir hentet og man ikke har hørt så mye om de i det siste. Men jeg tror Rosenborg vet hva de gjør. De liker jo dansker med litt heftig bakgrunn, og jeg tror det bare er positivt, forteller Wæhler.

- Eliteserien blir en person rikere i hvert fall. Han har jo levert tidligere, så det blir spennende å se hvilken form han er i.

- God signering

Også den tidligere Rosenborg-spilleren Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tenker på hvilken type Bendtner har vært.

- Det første jeg gjorde da jeg så signeringa, var å smile. Det har litt med at jeg husker hvordan type han har vært, det fikk meg til å tenke på Nicki Bille og sånn han var på og utenfor banen. Men Bille var jo en veldig populær spiller da han var i Rosenborg, sier Jakobsen til Dagbladet.

Han mener trønderne har lyktes før med å hente tidligere utenlandsproffer til Norge og Rosenborg, og at de da har fått fart på karrieren igjen.

- Det er gode muligheter for Bendtner der. Og jeg tror det er like god signering som Lukas Spalvis ville ha vært, den signeringa som ikke ble noe av. Jeg tror det byttet her blir bra, sier Rosenborg-legenden.

At navnet til Bendtner kan hjelpe norsk fotball er det nok mange som er enige i. Men for å spille i Eliteserien kan du ikke bare ha et stort navn.

- Det viktigste er at han vet at spillerne i Norge er omtrent like gode som de ute i Europa. Det er ikke så lett som at man kan tenke «jeg kan stikke til Norge og bli konge», sier Jakobsen alvorlig.

- Artig

I tillegg til å smile av nyheten om Bendtner-signeringa, var det to tanker som fløy gjennom hodet på den tidligere landslagsspilleren.

- Jeg tenkte to ting. Først var det «ok, her er en kar det har vært mye styr med». Og så tenkte jeg «dette er en spiller som har vært på det øverste nivået». Det er artig at det skjer noe sånt. Men det kan være tungt å ha en sånn mann på laget.

- Jeg håper ikke han er like utagerende som Bille. Men det går litt mer på lagsgreia egentlig, at det blir bølger i laget.

Og selv om Jakobsen drar fram Billes tid i Rosenborg-drakta, er det mye sistnevnte gjorde som klubben trolig aldri ville vært foruten.

- Han gjorde seg selv til den mest populære. Det er noe med det mørke og mystiske som trigger oss, sier Jakobsen, som innrømmer at han gleder seg til ny Eliteserie-sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media