Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-leiren avslører: - Han har vært helt sinnssyk

De Lanlay kan bli sesongens åpenbaring for trønderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• VIF - RBK 0-2

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Yann-Erik de Lanlay (23) lovprises av Rosenborg-leiren etter den avgjørende scoringen sju minutter før full tid i 2-0-seieren over Vålerenga.

Kåre Ingebrigtsen avslører at 23-åringen har vært helt unik på lagets treninger i vinter. De oppløftende prestasjonene gjør at RBK-sjefen mener de Lanlay gir trønderne et ekstra våpen i tittelkampene denne sesongen.

- Han har vært helt fantastisk. Det er ikke så mange som er i stand til å dominere en trening hos oss, men det har han gjort i vinter. Han har vært nesten umulig å stoppe, og vi har en del gode forsvarsspillere. I dag ser vi at han tar det ut. Når vi klarer å sette ham opp én mot én, så er han på nivå med Pål André Helland. Vi må bare sette dem opp enda mer. Da får vi et ekstra våpen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

I storform etter ferie Rosenborg-kaptein Mike Jensen var en av Tippeligaens beste spillere i fjor, og satte selv inn 2-0 mot Vålerenga i kveld. Nå tror dansken at de Lanlay kan bli en av lagets aller viktigste spillere denne sesongen.

Jensen forteller at da laget returnerte fra juleferie, var de Lanlay allerede i storform. I månedene som har gått har kantspilleren bare fortsatt herjingene på lagets treninger.

- Han har vært helt sinnssyk. Han har hatt en fantastisk oppkjøring. Han var en av dem som bet godt fra seg allerede fra den første treningsturen på Gran Canaria. Det overrasker meg ikke om han får et supert år, skryter Jensen overfor Dagbladet.

Selv har de Lanlay aldri vært en mann av store ord, men han legger ikke skjul på at 2016 har startet på en særdeles god måte.

- Jeg føler det har gått veldig bra både i vinter og i kampene. Av og til er det marginer som avgjør om du scorer eller ikke, men i dag så var det bare helt konge. Det er utrolig deilig, sier de Lanlay til Dagbladet.

Publikumsspilleren Etter den svært omdiskuterte overgangen fra Viking sist sommer, måtte de Lanlay tåle mye tyn fra sinte «siddiser». For mange av supporterne av Rogalands blåkledde fotballflaggskip var det opprørende å se lagets beste spiller forlate byen til fordel for en annen norsk klubb.

Ord som «judas» og en Facebook-innboks pepret med hatmeldinger har imidlertid ikke stoppet de Lanlay fra å gjøre det som var motivet for overgangen: Å ta ytterligere steg som fotballspiller.

Nå vil det ikke forundre mange om de Lanlay blir et av navna supporterklubben «Kjernen» synger høyest i tiden som kommer.

- Jeg trives sinnsykt godt i den rollen jeg har i Rosenborg. De andre er flinke til å spille meg opp i én mot én-situasjoner, og det er jo der jeg trives best. Jeg er veldig fornøyd, forklarer de Lanlay.

En ny hverdag I Stavanger var de Lanlay redd for å stagnere. I trygge omgivelser ble ikke utfordringene store nok. Derfor tok han steget ut av komfortsonen ved å dra til Trondheim.

Der opplever han nå en annen hverdag enn tidligere.

- Hverdagen har endret seg i form av at jeg trener med Norges beste spillere. Det er også et litt større press i Rosenborg, ikke minst, sier de Lanlay, som smilende forteller hva scoringen mot Vålerenga betydde for ham:

- Den betyr enormt mye. Den betyr jo alt. Den gir meg selvtillit som jeg kan ta med meg videre i sesongen, sier venstrekanten.

I rute I tillegg til en solid dose selvtillit tar Rosenborg med seg en ny seier fra Ullevaal stadion. Med seks poeng på tre kamper mener sjefen at laget har fått en god sesongstart, etter tapet for Odd i premieren og triumfene mot Strømsgodset og Vålerenga.

- Jeg syns vi har vært gode i store deler av alle kampene. Vi hadde 20 minutter mot Odd som ikke var så bra, men vi har også en time der som er veldig god uten at vi scorer. Vi står med seks poeng, i fjor hadde vi vel sju på dette tidspunktet. Jeg syns vi har vært bra mot gode motstandere, sier Ingebrigtsen, som tror motstanderne blir nødt til å ta ekstra hensyn til de Lanlay framover.

- Klarer vi å sette han opp enda mer må motstanderne begynne å sette to mann på Yanni også, sånn som de gjør med Pål. Da blir det lite folk i midten, sier Ingebrigtsen og gliser.

- Yanni er en klassespiller. Hvis samhandlingen i laget ikke fungerer helt, og sånn vil det være noen ganger, så har han evnen til å skape noe selv på den siste tredjedelen. Han har også et sinnsykt godt skudd. Han blir veldig viktig for oss, sier Jensen.