Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017: Rosenborg - Molde

RBK-leiren fnyser av Solskjær-utspill - og avskriver Moldes gullsjanser

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og tidligere Molde-spiller Mushaga Bakenga avskriver Ole Gunnar Solskjærs mannskap i gullkampen allerede etter to serierunder.

UENIG: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, her sammen med Erik Hoftun, er uenig med Ole Gunnar Solskjærs spisspåstander. RBK-leiren avskriver Molde som gullkandidat. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
UENIG: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, her sammen med Erik Hoftun, er uenig med Ole Gunnar Solskjærs spisspåstander. RBK-leiren avskriver Molde som gullkandidat. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Med seks poeng, seks scoringer og seks angrepsspillere som har rotert offensivt for Rosenborg, har trønderne fått den ideelle sesongstarten. Også erkerivalen Molde har full pott etter to kamper, før lagene møtes på Lerkendal i kveld.

Før sesongstart sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet at Molde har Eliteseriens beste angrepsspillere i Björn Bergmann Sigurdarson, Óttar Magnús Karlsson, Sander Svendsen, Fredrik Brustad og Thomas Amang. Solskjær var samtidig klar på at Sigurdarson var ligaens aller beste spiss.

Det fnyser Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen av.

- Har Sigurdarson scoret noen mål da? spør 51-åringen nesten litt oppgitt.

- Nei, ikke foreløpig.

- Da er vel det spørsmålet ferdigsvart. De beste spissene er i Rosenborg. Det er det vel ikke noen tvil om. Og ikke minst har vi den beste og bredeste troppen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Nicklas Bendtner, Pål André Helland og Milan Jevtovic startet på topp i 3-0-seieren mot Odd. Mot Sandefjord ble hele spissrekka byttet ut, slik at Mushaga Bakenga, Matthias Vilhjalmsson og Elbasan Rashi startet i stedet. Trønderne har også langtidsskadde Yann-Erik de Lanlay i bakhånd.

- Vi har en vanvittig god og bred tropp og kan rullere mye på laget. Nå gleder vi oss til å møte Molde foran et fullsatt Lerkendal. Nå har vi rullert og er ferdig ladet til lørdag. Molde er advart, sier Ingebrigtsen.

Avskriver Molde

VENNER: Mushaga Bakenga sier at forholdet til gamletrener Ole Gunnar Solskjær ikke er betent. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VENNER: Mushaga Bakenga sier at forholdet til gamletrener Ole Gunnar Solskjær ikke er betent. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Han ser ikke på Solskjærs elever som den sterkeste gullutfordreren.

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er Odd som er den sterkeste utfordreren. De har mer kontinuitet. Molde har et ungt lag, som neppe er gode nok i det lange løp helt ennå, mener Ingebrigtsen.

Solskjær tror imidlertid at Molde kan gi trønderne kamp om gullet allerede i år.

- Vi gjorde en opprydding i stallen i fjor. Det får vi utbytte av i år. Samlet sett, med tanke på fysikk, teknikk og talent, er det nok den beste gruppa jeg har hatt, sa Solskjær til Dagbladet før seriestart.

- Jeg tror vi kan hamle opp med Rosenborg og få betalt for de tøffe valgene vi gjorde i fjor, med å skifte ut store deler av laget og få inn unge og sultne spillere. Vi er veldig godt rustet til å ta opp kampen.

Bakenga om gamleklubben

Mushaga Bakenga, som ikke fikk mye tillit under Solskjærs vinger i Molde forrige sesong, frykter ikke sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg ser ikke på Molde som den sterkeste utfordreren. Det er bare vi som kan ødelegge for oss selv. Vi tenker ikke så mye på andre lag, sier Rosenborg-spissen til Dagbladet.

- Hvordan blir gjensynet med gamle lagkamerater?

- Å møte Molde er ikke noe spesielt for meg. Det er artig for folket, men for meg er det bare artig å slå dem, sier Bakenga.

- Hvorfor er dere bedre enn Molde?

- Jeg tror det handler om marginer og kvalitet i lengden. Der er vi bedre. Over 90 minutter skal vi være bedre, men fotballen er rund.

Forholdet til Solskjær

Bakenga hevdet i fjor at han nærmest ble utfryst av Solskjær i Molde. Manchester United-legenden er på sin side klar på at flere av de spillerne han kvittet seg med i fjor, ikke var sultne nok.

- Forholdet til Ole Gunnar er greit. Vi er vel venner, vi. Det er ikke sånn at jeg går forbi ham og ikke hilser. Han har lært meg mye, og jeg er takknemlig for det, sier Bakenga.

Han startet mot Sandefjord, men havner fort på benken mot Molde når uthvilte Bendtner, Helland og Jevtovic trolig går inn i startoppstillingen igjen.

- Hva tenker du om den tøffe kampen om å få starte?

- Konkurransen i laget er bra. Inntil videre spiller alle mye. Vi pusher hverandre og scorer jevnt med mål. Det gjør oss ekstra sterke, mener Bakenga.

Det samme tror Pål André Helland.

- Jeg tror ikke det er noe gøy for motstanderen når de ser hvem sitter på benken og hvem vi kan sette inn hvis vi trenger mål. Mange kan nok få seg en knekk da, sier Helland til Dagbladet.

Vil rotere videre

Ingebrigtsen vil trolig fortsette å rotere en del framover, der Solskjær varsler at han vil rullere mindre enn tidligere. Tidligere var det stikk motsatt.

- Vi har fire kamper på ti-elleve dager. For å få med så mange som mulig gjennom det, vil vi rotere en del. Så får vi se etter hvert hvor mye rotering det blir, men vi må holde den gode stallen vår i gang, sier RBK-treneren.

Solskjær varsler at han vil spille 4-2-4 i enkelte kamper. Det skremmer ikke Ingebrigtsen.

- De tør neppe å komme i den formasjonen på Lerkendal, sier 51-åringen og smiler lurt.

Kampstart er kl. 18.00 på Lerkendal i derbyet mellom Rosenborg og Molde.