RBK lekte med latvierne

6-0 i dag og 10-1 totalt. RBK viser at de vil langt i UEFA-cupen.

RBK - VENTSPILS 6-0: Det ble ikke Champions League på Lerkendal-publiummet denne høsten. Men kanskje kan det bli like moro i UEFA-cupen. Foran over 17 000 (!) tilskuere gjorde i alle fall de sorte og hvite hva de kunne for å varme trønderne på denne oktober-kvelden.

Etter en litt treg start på kvelden slapp rosenborgerne seg løs. Azar Karadas stupte inn 1-0 på pasning fra Roar Strand. Før pause scoret også Harald Brattbakk og Erik Hoftun - begge etter hjørnespark.

Innbytter Jan Gunnar Solli dundret inn 4-0 litt før det var spilt én time. Klokka rundet 90 minutter, og det så ut som om det ble med det, men Harald Brattbakk blir aldri mett av scoringer.

På overtid sendte han avgårde et skudd. Skuddet kom ut fra stolpen, slo i en Ventspils-spiller og i mål. Og som om ikke det var nok: Sekunder seinere løp Brattbakk gjennom, tok med seg læret på elegant vis og vippet inn 6-0.

- Det var veldig artig i dag. Det var litt vanskelig å finne motivasjon før kampen. Vi visste at vi uansett var videre, men vi har lov til å skryte litt av oss selv i dag over at vi klarer å holde koken oppe, sier Brattbakk til TV2.

Men det er også andre trøndere som fortjener ros i dag: De over 17 000 på tribunen.

- All ære til dem for at de møter fram, sier Brattbakk.

- Det gleder meg enormt at vi klarte å spille en så god kamp når så mange hadde møtt fram, sier trener Åge Hareide.

Fredag trekkes 2. runde i UEFA-cupen.

- Vi ønsker oss en svak motstander slik at vi kan ta oss videre, sier Hareide.

  • Det går mot en lys fotballhøst i Trondheim: Seriemesteskapet er satt i skapet, cupfinalebilletter er booket og UEFA-cupen har startet som en fest.