RBK lover fandenivoldskhet

Men først hoppet gutta i bassenget i Aten.

ATEN (Dagbladet.no): Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo sa i natt at spillerne skulle gjennom en tøff økt klokka åtte i morges. Det stemte bare delvis, for treningen var ikke så kjempehard.

Etter frokosten gikk noen først i treningsstudioet på hotellet, mens andre gikk rett opp i bassenget på takterrassen.

Med den greske hovedstaden som en dampende varm kulisse, svømte spillerne noen runder i det lille bassenget. Etterpå gjennomførte de noen styrke- og tøyeøvelser.

- Det var hardt nok. Jeg er veldig tung og stiv i dag, sier Roar Strand til Dagbladet.no.

Og det skal man også være, bare noen nattetimer etter 3-1-triumfen mot Olympiakos.

Ønsker forbedringer

Virkeligheten kommer derimot til å innhente trønderne raskt. På lørdag er det bunnoppgjør i Tippeligaen mot Molde - som bare ligger bak RBK på grunn av målforskjellen.

- Der skal det ose fandenivoldskhet av oss. Kontrollert og fokusert fandenivoldskhet, sier Høgmo til Dagbladet.no.

BASSENGKOS: Spillerne koste seg - og trente litt - i bassenget på hotellet i dag tidlig. Her svømmer Jan Gunnar Solli, mens Thorstein Helstad og Daniel Braaten slenger meldinger til hverandre. Alle foto: STIAN HARALDSEN
BASSENGKOS: Spillerne koste seg - og trente litt - i bassenget på hotellet i dag tidlig. Her svømmer Jan Gunnar Solli, mens Thorstein Helstad og Daniel Braaten slenger meldinger til hverandre. Alle foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Han mener han så en del av det i går, og ønsker å holde det oppe på trening de neste dagene.

- Og så skal vi forsterke det som var veldig bra, og jobbe med det som kan forbedres. Det som skjuler seg bak resultatet, forteller han.

Her er noen av punktene Høgmo ønsker å styrke:

• Valgene i ballbesittelsen. I går kunne Rosenborg kommet alene med keeper flere ganger ved andre og bedre pasningsvalg.

• Bli flinkere til å pumpe ut forsvaret.

• Posisjoneringen til enkelte av spillerne.

Kommer ikke automatisk

Begge de to seriekampene etter oppgjørene mot Steaua Bucuresti endte med tap, men Høgmo er ikke redd for at det samme skal skje igjen.

- Vi har jo vært stabile i prestasjonene, men har manglet litt spissing i kampsituasjonene.

- Derfor smakte vel seieren i går ekstra godt?

- Ja, det var veldig godt å få et resultat, sier Høgmo.

Også kaptein Roar Strand er lettet over å ha vunnet igjen. De fem siste seriekampene har endt med tap, noe som ikke har skjedd i Trondheim siden 1977 - da klubben rykket ned.

- Nå må vi prøve å ta med oss denne gode følelsen videre, men det kommer ikke av seg selv og vi må jobbe hardt framover.

Gleder seg til Lyon

Framover for Rosenborg er nå bare Molde-kampen. Ikke noe lenger. Spillerne lar seg vanskelig lokke ut i Champions League-drømmeland, men Strand innrømmer at han gleder seg til den neste kampen - mot John Carews Lyon om to uker.

- Det er et fantastisk bra lag. Trolig det beste i pulja. Og så blir det gøy å møte John. Han er veldig bra nå.

- Hvordan går det på Lerkendal?

- Vi skal i hvert fall bite fra oss, så får vi se.

Men først altså, Molde. Bare tre poeng er godt nok, og da trengs Høgmos fandenivoldskhet.

Og den gode Aten-følelsen. Både fra Georgios Karaiskakis Stadium, og fra bassengkanten i den greske sola.

MUSKELGUTTA: Thorstein Helstad og Jan Gunnar Solli styrket musklene, mens Ørjan Berg er så sterk fra før at han bare nøt utsikten.
SOLBADING: Per Ciljan Skjelbred var kanskje den lykkeligste på stadion i går, etter den flotte Champions League-debuten som endte med scoring.
TIDLIG PÅ\'N: Selv om Ørjan Berg & Co. ikke var tilbake på hotellet før i ett-tida i natt, måtte de opp og trene klokka åtte.
KASTET I VANNET: Mikael Dorsin ble dyttet i vannet - med klær - av keepertrener Jørn Jamtfall.