-  RBK må ha nye spillere hvert år

Ola By Rise har endelig fått nye spillere å vise fram. I framtida vil han passe seg for å gå inn i en sesong uten nye fjes.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Vi må ha nye spillere hvert år. Det er viktig med fornyelse, fordi det gir ny friskhet og skjerpet konkurranse, sier Rosenborg-treneren til Dagbladet.

Det kan høres ut som en innrømmelse av at det var en tabbe ikke å hente inn nye spillere før årets sesong, men Ola By Rise vil ikke si at de gjorde noen feil.

-  Vi fant kanskje ikke de rette spillerne. Ideelt sett ville vi hatt de fire vi nå har fått allerede i vinter. Vi er nødt til å se etter de rette typene.

På trening

I går var tre av Rosenborgs fire nye spillere med på treningen på Lerkendal: Mikael Dorsin fra Djurgården, Robbie Russel fra Sogndal og Ivar Rønningen fra Brann. Daniel Braaten, som kommer fra Skeid, vil ikke bli å se på RBK-trening før tidligst i slutten av uka.

-  Det er veldig artig å se noen nye fjes på treningen. Det er sunt for hele spillergruppa. Vi får mer bredde og større konkurranse, sier Ola By Rise.

Han har allerede merket en annen stemning på treningen.

-  Det merkes fra dag én. Nå må alle vise seg fram på nytt. Hele gruppa får et løft.

-  God tro

-  RBK-treneren har god tro på de nye spillerne, og begrunner det med at de både har riktig alder og viktig internasjonal erfaring.

-  Det er fint å være her, men treningene er ikke veldig forskjellig fra dem vi hadde i Djurgården, sier Mikael Dorsin. Han gleder seg til å spille i Rosenborg-trøya.

-  Eksellent, sier også Robbie Russel om forholdene på Lerkendal. Han er ikke aktuell til søndagens kamp mot Fredrikstad, på grunn av gule kort, men regner med å spille seg inn til en fast plass på RBK-laget.

-  Jeg skal ikke sitte på benken. Jeg vil starte, sier Russel.

By Rise sier at både Dorsin, Rønningen og hjemvendte Christer George er aktuelle for søndagens kamp. Lars Blixt er i disse dager i Stockholm for å trene med AIK. Ola By Rise bekrefter at det kan bli aktuelt å gi slipp på forsvarsspilleren.

NYKOMMERNE: RBK-trener Ola By Rise med tre av Rosenborgs fire nye spillere - fra venstre Ivar Rønningen, Mikael Dorsin og Robbie Russel.