MÅ OPP TO HAKK: Nils Arne Eggen sa i går at Rosenborg må opp to hakk fra AIK-kampen. Og trolig enda noen hakk fra lørdagens kvartfinale mot Start. Her er spillerne på vei av Lerkendal-matta etter gårsdagens trening.
MÅ OPP TO HAKK: Nils Arne Eggen sa i går at Rosenborg må opp to hakk fra AIK-kampen. Og trolig enda noen hakk fra lørdagens kvartfinale mot Start. Her er spillerne på vei av Lerkendal-matta etter gårsdagens trening.Vis mer

RBK må kvitte seg med «dumskapen»

Spillerne lover skjerpings.

|||• Direkte 20.45: Rosenborg - København

LERKENDAL (Dagbladet): Nils Arne Eggen var langt fra helfornøyd da hans elever lørdag spilte seg til semifinalen i cupen.

Han var spesielt misfornøyd med innledningen av 4-3-kampen. Start tok tidlig føringen og ledet 2-0 etter det Eggen oppsummerte som «fotballdefensiv dumskap».

Spillerne er helt enige i at slikt ikke kan tillates mot FC København i kveld. Da blir det nemlig takk og farvel til Champions League. For i helga ledet Start 2-0 etter ti minutter og Espen Hoff kunne fort gitt dem 3-0.

FCK er definitivt i stand til å straffe Rosenborg enda hardere.

Jakter på balansen - Vi kan ikke holde på sånn som mot Start og Haugesund. Vi er blitt et mer offensivt lag. Vi scorer flere mål, men har også sluppet inn litt mer i det siste. Vi kan derimot ikke miste ballen så ofte når vi er på vei framover. Det handler om å finne en balanse, og den balansen hadde vi ikke mot Start, sier Mikael Lustig til Dagbladet.

Seks baklengs på de to siste hjemmekampene mot norsk motstand er sjelden RBK-kost. Ikke rart Eggen var oppgitt etter kampen mot Start.

- Vi kan ikke ha seks mann på feil side av ballen når vi mister den. Når Anthony går, så skal jo han balanseres av en annen midtbanespiller, men det skjedde ikke. Fotballdefensivt dumskap er det, vet du. Det går ikke an å gjøre sånn, sa RBK-bossen til klubbens hjemmeside.

Midtbanekometen Markus Henriksen lover bedring.

- Vi går i boksen med flere folk og scorer mer, men har også sluppet inn litt for mye i det siste. Vi er nødt til å få balansert oss bedre. Og ikke minst må vi være på nett med en gang kampen starter, sier Henriksen til Dagbladet.

Gløden Og det ligger noe vesentlig i det han sier der. Rosenborg er ubeseiret i år, så det er vanskelig å ta dem på noe - men de har et forbedringspotensial i starten av kampene.

Statistikken fra Tippeligaen viser nemlig 14 baklengs. 11 av dem har kommet før pause.

Etter hvilen er Rosenborg tilsvarende imponerende:

Nesten en tredel av deres 39 seriemål er scoret det første kvarteret etter pause.

- Det er godt å vite at vi har vært så gode i andreomgangene. Selv da vi lå under med to mot Start var jeg 90 prosent sikker på at vi ville snu det. Det er en glød i laget som gjør at vi vet vi kan snu det selv med baklengs, sier Henriksen.

Men i kveld er motstanden bedre enn den har vært så langt i sesongen. RBK er nødt til å navigere unna feilskjærene, for å ikke Champions League-grunnstøte allerede før Parken-returen om åtte dager.

ÅRETS TØFFESTE TEST: Rosenborg har ennå ikke tapt i år. Ståle Solbakkens menn blir sesongens så langt tøffeste test.
ÅRETS TØFFESTE TEST: Rosenborg har ennå ikke tapt i år. Ståle Solbakkens menn blir sesongens så langt tøffeste test. Vis mer