- RBK må si unnskyld!

Benfica-president Joao Vale e Azevedo er forbannet på Rosenborg: I går kveld gikk han ut og forlangte en unnskyldning fra RBK innen klokka 12 i dag. Uten den vil han trekke seg fra overgangen til Sigurd Rushfeldt.

I tillegg forlanger den mektige Benfica-presidenten at Sigurd Rushfeldt er tilbake i Tyskland på Benficas treningsleir innen samme klokkeslett.

Dermed har Sigurd Rushfeldts overgang til Benfica tatt en mildt sagt overraskende vending:

Etter å ha brutt tre tidsfrister på å stille en bankgaranti på 24 millioner kroner, kommer Benfica nå altså på banen og forlanger unnskyldning fra Rosenborg!

- Dårlig behandlet

Det skjedde på en pressekonferanse på Benficas stadion i Lisboa i går kveld.

- Rosenborg har behandlet oss dårlig. Nå må vi si i fra hva vi mener og markere at vi ikke finner oss i dette, sier Azevedo.

Presidenten mener at Benfica ikke har brutt noen avtaler.

- Vi har betalt første avdrag på rundt sju millioner kroner og har hele tida hatt frist til 31. juli med å komme med en bankgaranti for resten. Hvorfor må de da provosere unødvendig ved å kalle spilleren hjem fra treningsleir med oss?

Går i vasken?

Dermed kan det se ut som om toppscoreren likevel ikke blir proff i Portugal.

Benfica kan nok se langt etter en unnskyldning fra Lerkendal.

- Dette må jeg le litt av. Vi har ikke sagt eller gjort noe som vi bør si unnskyld for. Som vi har sagt hundre ganger: Avtalen er veldig klar. Vi frigir ikke Sigurd før hele beløpet er betalt og garantert for, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.

Vil slippe unna?

Portugisiske journalister Dagbladet snakket med i går kveld tror Benficas krav om unnskyldning kommer fordi klubbdirektør Azevedo ønsker å trekke seg fra avtalen uten å tape ansikt.

På denne måten slipper han å avsløre at han ikke har klart å skaffe en tilfredsstillende bankgaranti.