Markus Henriksen på superkontrakt i RBK

RBK må tenke bærekraft

Rosenborg har kostnader som ingen andre i norsk fotball. Stemmer det at Markus Henriksen tjener 10 millioner i året, er det grunn til å stille spørsmål rundt bærekraften.

EN GOD, OG EN DYR: Dino Islamovic (t.h.) scoret to for Rosenborg i 3-1-seieren over Molde. Markus Henriksen (t.v.) har knapt vist noe som helst siden han returnerte til Lerkendal på den beste kontrakten i norsk fotball. Foto: Ole Martin Wold / NTB
EN GOD, OG EN DYR: Dino Islamovic (t.h.) scoret to for Rosenborg i 3-1-seieren over Molde. Markus Henriksen (t.v.) har knapt vist noe som helst siden han returnerte til Lerkendal på den beste kontrakten i norsk fotball. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg-Molde 3-1 (1-1)

DEN BESTE KAMPEN under Åge Hareide holder liv i RBK-drømmen om Europa 2021. Med poeng i Sandefjord i siste serierunde vil den saken være klar.

Det vil hjelpe på humøret, og kanskje litt på økonomien også.

Men utfordringene på Lerkendal er større enn sm så.

ROSENBORG BUDSJETTERTE MED et underskudd på åtte millioner kroner for 2020. Det var mens de ennå hadde 92 millioner kroner i banken, og ingen hadde hørt om Covid-19, langt mindre konsekvensene av det som utviklet seg til en pandemi.

På vei inn i 2021 frykter klubben at underskuddet kan nærme seg 60 millioner kroner.

Det er, for å si det mildt, brutalt.

PENGER FRA IDRETTENS krisepakke 2 - Rosenborg har søkt om 14,4 millioner kroner som kompensasjon for bortfall av inntekter - hjelper på dette tallet. Om forskjellen på budsjetterte og reelle plasseringspenger fra Norsk Toppfotball forverrer underskuddet - utbetalingene som følger posisjonen på tabellen - er usikkert.

Da Tove Moe Dyrhaug uttrykte bekymring for årets tall i oktober lå Rosenborg på andreplass i Eliteserien, plassen klubben har for vane å budsjettere med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer