VANT I STOCKHOLM: Her gratulerer kaptein Dorsin matchvinner Markus Henriksen etter målet mot AIK forrige uke. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
VANT I STOCKHOLM: Her gratulerer kaptein Dorsin matchvinner Markus Henriksen etter målet mot AIK forrige uke. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIXVis mer

- RBK må våge å angripe

Dorsin før returen mot AIK.

|||• Fotballstudio onsdag kl. 20.45: Champions League-kvalik

Rosenborg-forsvaret fikk svi da trønderne ga alt framover på banen i helgen. Tro ikke at det blir noe annerledes mot AIK onsdag.

- Nei, for f... Vi går for seier, og da må vi jo angripe. Så lenge vi vinner, gjør vel ikke det noe, sier Rosenborgs svenske kaptein, Mikael Dorsin, til NTB.

Mot Haugesund var det tydelig at det ikke var den defensive organiseringen som var viktigst for klubben. Det førte til tre bortemål og 2-3 til pause. I annen omgang kom serielederen sterkt tilbake og sikret 4-3-seier.

- Alt handler om å vinne. Så vi skal selvsagt være offensive mot AIK også, men det handler selvsagt om å finne en slags balanse, sier Dorsin.

Backen er en av de mange gode offensive spillerne i Rosenborg, men han har også store oppgaver i forsvarsspillet.

Bør gå videre - Hele laget må finne balansen, det vet alle. Det gjelder midtbaneleddet også, forklarer Dorsin.

1-0-ledelsen fra Stockholm gjør at Rosenborg i teorien kan legge seg bakpå og forsvare seg videre fra mesterligakvalifiseringens tredje runde. Men akkurat det er det lite trolig at et lag som ledes av Nils Arne Eggen gjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi forsøker å være offensive i hodet. Jeg håper vi klarer å ta ledelsen og så kjører på. Vi må gjøre vårt beste, sier kapteinen.

Etter kampen i Stockholm var svenske eksperter enig om en ting: Det er nivåforskjell på den regjerende svenske og norske mesteren.

God følelse - AIK gjorde det laget kunne, men det er for stor forskjell i kvalitet. Problemet var ikke innsatsen. Problemet er at de helt enkelt ikke er like bra som Rosenborg, skrev Aftonbladets kommentator Simon Bank.

Dorsin innrømmer at Rosenborg har en god følelse etter seieren i Stockholm, men understreker at spillerne ikke kan tenke på annet enn onsdagens kamp.

Kampen er av enkelte blitt kalt en høyrisikokamp. AIK-fansen har vært involvert i uheldige episoder flere ganger.

- Det kan ikke vi tenke på. Det er ikke noe vi kan påvirke. Vi skal vinne kampen. Det er det, sier Dorsin til NTB.

Med avansement onsdag, er Rosenborg sikret gode inntekter. Da blir det minst gruppespill i europaligaen. Taperen i kvalifiseringens siste runde får nemlig innpass i den nest gjeveste turneringen.

(NTB)

Da AIK og Rosenborg møttes i Stockholm, måtte svenske eksperter konstatere at det er nivåforskjell på svensk og norsk klubbfotball. Foto: Scanpix / Pontus Lundahl.