RBK, Man. Utd. og Barcelona?

Invitert inn i gjevt, europeisk G-14-selskap.

(Dagbladet.no): Endelig en gladmelding for Rosenborg Ballklub (RBK), midt oppi all sportslig elendighet og spekulasjon rundt trener Knut Tørum:

RBK mottok denne uka et brev som inviterer klubben inn i aller gjeveste, europeiske fotballselskap, nemlig det såkalte G-14-samarbeidet.

- Jeg kan bekrefte at vi er blitt invitert, vi mottok brevet nå nylig, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til Dagbladet.no.

Var på møte

Foreløpig har han ikke stort mer å fortelle, fordi han verken har rukket å lese hele brevet eller ta stilling til invitasjonen.

- Men vi var på et møte i fjor, der blant andre vi og FC København fikk anledning til å komme med våre synspunkter, forteller Skutle.

Han vet foreløpig ikke når klubben må svare på invitasjonen, men han er invitert til et nytt møte i Brussel, Belgia, den 13. og 14. november.

40 klubber i G-14?

I EUROPA: Rosenborg, her representert ved Marek Sapara (t.h.) og Vidar Riseth under kampen mot Schalke 04, er blitt en gjenganger i Champions League. Nå belønnes det med invitasjon til G-14. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
I EUROPA: Rosenborg, her representert ved Marek Sapara (t.h.) og Vidar Riseth under kampen mot Schalke 04, er blitt en gjenganger i Champions League. Nå belønnes det med invitasjon til G-14. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer

G-14 ble dannet i år 2000, og interesseorganisasjonen besto da av 14 av de største og rikeste fotballklubbene i Europa.

I 2002 ble den utvidet til å omfatte 18 klubber, og nå vil foreningen utvide ytterligere - til 40 klubber. Det er i den sammenheng at RBK er blitt invitert.

Klubbene som nå inviteres, er plukket ut på grunnlag av internasjonale og nasjonale resultater samt antall landslagsspillere.

(Dagbladet.no er ikke kjent med at andre norske klubber er invitert)

RBK, Man. Utd. og Barcelona?