Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK måtte ha ekstraomganger mot andredivisjonslag

Innbytter Bakenga reddet den regjerende ligamesteren.

REDNINGSMANN: Fire mål av Mushaga Bakenga sørget for at Rosenborg unngikk et pinlig cupnederlag mot Byåsen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
REDNINGSMANN: Fire mål av Mushaga Bakenga sørget for at Rosenborg unngikk et pinlig cupnederlag mot Byåsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Byåsen - Rosenborg 2-2, 3-6 e.e.omg.

Andredivisjonslaget Byåsen holdt på å gi Rosenborg en skikkelig smell med ti mann mot elleve på hjemmebane i cupens tredje runde i kveld.

Byåsen ledet både 1-0 og 2-1, og først da en hjemmemann var utvist, og enda en var på vei av banen med skade, reddet innbytter Mushaga Bakenga ekstraomganger helt på tampen.

Da våknet samtidig seriemesteren skikkelig.

Fire minutter
Hjemmelaget rystet trønderstorebroren allerede etter fire minutter, da Torgeir Dahle slo to RBK-forsvarere i lufta og stanget inn 1-0.

Det så litt lysere ut for Jan Jönssons menn da innbytter Mushaga Bakenga utliknet etter hvilen, men Byåsen sjokkerte igjen etter en drøy time, da Alexander Victor Nynes dro seg vakkert gjennom forsvaret, og banket ballen forbi Daniel Örlund, til bortefansens store fortvilelse.

Rosenborgs håp ble styrket igjen like etter den scoringen, da Petter Høvik pådro seg et upopulært andre gule kort, og vertene måtte avslutte med en spiller mindre.

Mot ti mann slet imidlertid fortsatt den regjerende seriemesteren, og først på overtid ble ekstraomgangene reddet, da Mushaga Bakenga var der igjen, og stanget et hjørnespark i nettet.

Raknet
Og i ekstraomgangene ble det for tøft for ti Byåsen-menn.

Mushaga Bakenga snudde kampen med sitt tredje etter bare noen minutter, i det neste la Per Ciljan Skjelbred på med Rosenborgs fjerde, og derfra og ut var det bare storebror.

Mikael Dorsin la på til 5-2, Bakenga fikk sitt fjerde til 6-2, og da Byåsen reduserte i siste minutt var det en mager trøst.

Rosenborg videre til fjerde runde, men det var på håret.