RBK med scoringsangst

Rosenborg knuste FC København på sjansestatistikken, men tapte kampen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Magne Hoseth og FC København kunne reise fra Lerkendal med alle poengene til tross for at de nesten ikke skapte en eneste målsjanse.

-  Vi var heldige. Rosenborg ble for upresise i avslutningene, fastslår Magne Hoseth. Ut over 0- 1 målet hadde nemlig ikke FCK en eneste farlig avslutning på mål. Rosenborg styrte hele kampen, og hadde en rekke avslutninger like utenfor.

Godt spill - null mål

-  Jeg er veldig fornøyd. Vi kom opp hit kun for å vinne, og det gjorde vi, sier Hoseth.

RBK-trener Per Joar Hansen var fornøyd med spillet til sine disipler, men var noe oppgitt over manglende uttelling.

-  Vi hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, sier Hansen.

Og det at RBK produserte så mange sjanser mot et så godt lag som FC København, mener Hansen tyder på at Rosenborg er på vei mot god form. Han vil ikke være med på at de har et scoringsproblem.

-  Vi gjorde en god kamp, men mangler målene. Det gjør jo vår gruppe i Royal Leauge åpen og spennende, sier Hansen.

Johnsen forstyrret

Den aller største sjansen var det RBK-kaptein Vidar Riseth som hadde i første omgang. På et innlegg fra kanten fikk Riseth gå opp helt alene.

-  Jeg skulle bare styre ballen ned og i mål, men så kom Frode Johnsen opp og forstyrret meg, forteller en oppgitt Riseth. Men også Johnsen og Brattbakk hadde sine klare målsjanser som de ikke fikk satt i nota. Brattbakk var nære på ved en heading der FCK-keeperen så vidt fikk slått ballen over og til corner.

-  Hadde jeg bare fått styrt ballen til siden, ville den gått inn, påstår Brattbakk.

-  Har dere et scoringsproblem?-  Nei, med slikt spill vi hadde i dag, vil det helt sikkert løsne etter hvert, påstår Brattbakk.

- Et vårfenomen?

Tidligere RBK-spiller Janne Saarinen fikk i går et gjensyn med Lerkendal, men nå som FCK-spiller. Han var svært glad for at de vant kampen etter den noe passive forestillingen.

-  Rosenborg må være mer effektive foran mål, men jeg tror dette er et vårfenomen. De kommer seinere i sesongen, mener Saaringen.

Vidar Riseth tror derimot at det bare er snakk om marginer.

-  Hadde vi fått det første målet, hadde vi garantert vunnet kampen, konkluderer Riseth.  Sjuende far i huset, Nils Arne Eggen, nektet å si noe som helst etter gårsdagens tap - annet enn at det er Per Joar Hansen som er trener for Rosenborg.

DANSK JUBEL: RBK-keeper Espen Johnsen og Jan Gunnar Solli må resignert konstatere at FC København stjeler alle poengene på Lerkendal. - Vi hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen, sier trener Per Joar Hansen.