Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske lag i Europa League-kvalifisering

RBK med stort steg mot Europa League-playoff

Tok en overbevisende seier mot Cork.

SCORET TO: Jonathan Levi får en glem av Vegar Eggen Hedenstad etter at han sendte Rosenborg opp i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
SCORET TO: Jonathan Levi får en glem av Vegar Eggen Hedenstad etter at han sendte Rosenborg opp i ledelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Cork - Rosenborg 0-2
  • Sarpsborg 08 - HNK Rijeka 1-1
  • Hibernian - Molde 0-0

Det tok tid før Rosenborg kom ordentlig inn i kampen mot det irske laget Cork City i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League.

Trønderne var knapt over midtbanestreken i starten av oppgjøret, men så slo de brutalt tilbake.

Dobbel Levi

Det var Jonathan Levi som spilte hovedrollen i kveldens kamp. Den svenske 22-åringen sendte RBK i ledelsen etter 22 minutter. Han dempet et innlegg på bakre stolpe, vendte bort en spiller før han dunket ballen i mål fra kloss hold.

Like før pausen doblet Levi ledelsen for Rosenborg da han avsluttet et godt RBK-angrep med å banke ballen inn i nærmeste hjørne.

Cork-keeper McNulty får ikke akkurat en stjerne i boka. Han trodde ballen gikk på utsida av stengene, og bare kjente suset av ballen i det den gikk inn i nettet.

Terningkast fem for angrepet, terningkast én til keeperen.

Uansett, resultatet holdt seg helt til sluttsignalet gikk i Irland. Dermed har Rosenborg med seg et meget godt utgangspunkt til returoppgjøret i Trondheim torsdag 16. august.

Vinneren av kampen er klar for playoff til Europa League.

- Vi vet hvor gode vi er på hjemmebane, og nå fikk vi et godt resultat på bortebane. Det er veldig bra, vi har gode sjanser til å gå videre nå, sier Levi til TV 2.

Tøft utgangspunkt

Sarpsborg 08 og Molde spilte også kvalifisering i kveld, mot henholdsvis HNK Rijeka og Hibernian.

KUNNE JUBLE: Sarpsborg-spillerne feirer åpningsmålet mot det kroatiske laget Rijeka. 'Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KUNNE JUBLE: Sarpsborg-spillerne feirer åpningsmålet mot det kroatiske laget Rijeka. 'Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kristoffer Zachariassen trodde at han ga Sarpsborg en ny god Europa-kveld da han scoret åpningsmålet etter 73 minutter. Men det kroatiske laget slo tilbake og utliknet før slutt. 1-1 gjør at det kroatiske laget er favoritter til å ta seg til playoff.

Molde tar med seg et godt utgangspunkt til returkampen mot Hibernian. 0-0 i den første kampen gjør at Ole Gunnar Solskjærs menn er favoritter til returoppgjøret.

Rasmussen scoret

Mathias Rasmussen (20) sørget torsdag kveld for at Nordsjælland fortsatt har håp om avansement i europaligakvalifiseringen, skriver NTB.

På stillingen 0-2 mot Partizan Beograd dukket Rasmussen opp og reduserte for Nordsjælland. Det skjedde bare fem minutter etter at han ble byttet inn for danskene.

Sigurd Rosted spilte samtlige 90 minutter for Gent i 1-0-seieren mot Jagiellonia Bialystok. Ghayas Zahid satt hele kampen på benken for APOEL Nikosia i 2-2-kampen mot Hapoel Be'er Sheva, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!