FORLATER TRONDHEIM: Erik Hamrén blir svensk landslagstrener allerede i sommer, dersom forbundet betaler RBK mer penger. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
FORLATER TRONDHEIM: Erik Hamrén blir svensk landslagstrener allerede i sommer, dersom forbundet betaler RBK mer penger. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

RBK mener det er best hvis Hamrén slutter

Tre måneder for tidlig.

||| (Dagbladet): I dag ble det kjent at Rosenborg er villige til å la Erik Hamrén forlate Lerkendal 1. juni, ikke 1. september som tidligere avtalt.

Nå bekrefter RBK tilbudet til Sverige, der Hamrén blir landslagsjef.

- Vi bekrefter at vi har sendt en henvendelse til det svenske fotballforbundet hvor vi ber dem om å vurdere om vi skal benytte oss av en forhåndsdefinert bestemmelse i kontrakten oss i mellom, sier RBK-mediesjef Nils Heldal til sin egen hjemmeside.

Avtalt dato
Han understreker at 1. juni er ett av tre tidspunkter hvor Hamrén kunne få slutte, dersom klubben og det svenske fotballforbundet ble enige om økonomisk vederlag. De to andre datoene er allerede passert.

Mediesjefen avviser VGs påstand i dag om at det var Hamrén som ønsket løsningen, fordi han var sliten.

- Rosenborg tok initiativet til en samtale med Erik Hamrén om vi skulle henvende oss til forbundet, fordi vi mente dette var best for klubben. Hamrén var enig, og det ble gjort. Og vi har grunn til å tro at henvendelsen blir positivt mottatt i det svenske forbundet, sier Heldal til rbk.no.

Eggen overtar?
RBK understreker at det ikke er misnøye med Hamrén på Lerkendal.

- Perioden det svenske landslaget og Rosenborg nå snart går inn i er intensive for begge parter, og henvendelsen handler om å være føre var snarere enn å agere på ett oppstått problem, sier mediesjefen.

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell bekrefter kontakten med RBK, og forteller at han regner med at trønderne forventer seg god betaling for en tidlig Hamrén-avskjed.

- Vi er fornøyde med den løsningen vi har nå. Men vi er klare for å diskutere, sier Lagrell til Aftonbladet.

Ifølge VG er RBKs plan at Nils Arne Eggen overtar fra 1. juni, med Stabæk-trener Jan Jönsson på plass i 2011. Den løsningen sier RBKs hjemmeside ingenting om.