RBK mot ny kvartfinale etter kjempebragd

TRONDHEIM (NTB): Rosenborg-eventyret tar aldri slutt. Praktscoringer av Roar Strand og Harald Brattbakk ga fabelaktige 2-0 over Real Madrid i kveld, og nå bærer det mot kvartfinale i mesterligaen igjen!

Hvis Rosenborg slår Olympiakos, som er uten sjanser til avansement, om to uker, er avansementet klart. Det vil i tilfelle rangere blant de aller største norske idrettsprestasjoner noensinne.

  Spanierne er bortskjemt med gode strender og hadde neppe ventet å finne verdens beste Strand i Trondheims minusgrader. Det fikk de svi for to minutter før pause da Roar Strand stupheadet Rosenborg i føring.

  Mini Jakobsen fintet høyreback Chendo i snøfonna og la hardt inn fra krittstreken. Strand hadde som vanlig lest situasjonen tidlig og vist større vilje enn noen til å legge ut på et langt løp.

 Det betalte seg. Han stupte fram ved nærmeste stolpe og satte ballen kontant i nettet.

150 x Brattbakk

Den scoringen var vakker, men 2-0-målet åtte minutter ut i andre omgang var vakrere:

  Angrepet hadde egentlig stoppet opp da Mini satte fart og Runar Berg spilte ham perfekt gjennom på venstrekanten. Mini la lynkjapt tilbake til Harald Brattbakk, som fra 15 meter feide inn sin 150. RBK-scoring.

 Hvilken avskjed til Lerkendal-publikum for målkongen som forsvinner til Celtic etter bortekampen mot Olympiakos!

  Rosenborg hadde flere sjanser til å vinne 3-0, noe som ville sendt dem forbi Real på tabellen og på vei mot gruppeseier. Blant annet skjøt Mini i stanga.

  Men også Real hadde sine sjanser. Spissene Mijatovic og Morientes var flere ganger nær scoring i andre omgang. Førstnevnte skjøt blant annet i tverrliggeren.

Overganger

Det tok et kvarter før Rosenborg fikk bevis for at spanierne var sårbare på kjappe overganger.

 Brattbakk satte fart i midten og fosset forbi stopperne som trippet usikkert på rimfrosten. Uheldigvis var vinkelen for skrå da han fikk avsluttet.

  Like etter skapte trønderne kampens første egentlige sjanse. Og den var stor. Roar Strand koblet inn turboen, fikk ballen perfekt fra Mini og kom helt alene gjennom. Bare en glimrende redning avverget scoring.

  Men om Rosenborg hadde uflaks offensivt hadde de desto større flaks defensivt midtveis i omgangen.

  Vidunderbarnet Raul er en av fem finalister i kåringen av årets spiller i verden, men i løpet av noen minutter på Lerkendal framsto han i stedet som verdens mest ineffektive spiller.

  Først befant han seg ensom innenfor 16-meteren, men det jålete forsøket på å skru ballen i krysset mislyktes. Deretter fikk han returen rett i beina da Hierro dundret et frispark i stolperota, men presterte å klinke ballen høyt over.

Måtte bli

Etter sluttsignalet var det ingen av tilskuerne som tenkte på å dra rett hjem i de sju minusgradene på Lerkendal. Spillerne måtte ta gjentatte æresruder før de fikk gå i garderoben, og aller mest bassapplaus fra klappende polvotter, høstet trener Nils Arne Eggen.

  Han fikk en drømmeavskjed med Lerkendal i sin siste hjemmekamp før sabbatsåret.