RBK møter Astana i CL-kvalik

- Vrien motstander.

Rosenborg skal møte Astana i kvalifiseringen til mesterligaen. Det ble klart etter at laget slo Olimpi 3-0 tirsdag.

- De fremstår som et solid defensivt lag og var mye mer direktespillende enn jeg trodde. Dette blir en vrien motstander, sier påtroppende sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen til rbk.no fra Kasakhstan. 

Ifølge Eggen var det høyere tempo og bedre standard over denne kampen enn over kampen som ble spilt i Georgia forrige uke. Den endte 0-0.

- Jeg ble spesielt imponert over Astana i 2. omgang. De forflytter seg raskt og ligger godt samlet defensivt. I tillegg har de en god keeper. Det blir en utfordring å score på dette laget, forteller Eggen fra den Kasakhstanske byen Kostanay.

Astanas hjemmebane er ikke godkjent av UEFA og laget spiller sine kamper i Kostanay. 80 mil fra hjembyen.

- Banen virker bra og laget fikk støtte av cirka 3000 tilskuere, sa Eggen.

Rosenborg møter Astana neste onsdag. Det blir den første av to kamper i mesterligaens 2.-kvalifiseringsrunde.

(NTB)

KLAR FOR CHAMPIONS LEAGUE-KVALIFISERING: Sist RBK fikk spille med de store gutta var i 2005, da Per Ciljan Skjelbred for alvor presenterte seg for fotball-europa. Nå skal RBK møte Astana fra Kasakhstan i 2. kvalifiseringsrunde. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
KLAR FOR CHAMPIONS LEAGUE-KVALIFISERING: Sist RBK fikk spille med de store gutta var i 2005, da Per Ciljan Skjelbred for alvor presenterte seg for fotball-europa. Nå skal RBK møte Astana fra Kasakhstan i 2. kvalifiseringsrunde. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
<B>UTEN VINO:</B> Den Kasakhstanske hovedstaden Astana har gitt navn til både sykkel-laget hvor Aleksandr Vinokourov er kaptein og til landets beste fotball-lag.