I DYTTEN: Rosenborg har hatt mye å juble for så langt i år, og fikk i dag en trekning de neppe heller er misfornøyd med. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I DYTTEN: Rosenborg har hatt mye å juble for så langt i år, og fikk i dag en trekning de neppe heller er misfornøyd med. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

RBK møter lag fra Færøyene i første kvalik-runde

Odd til Moldova, Godset til Albania.

Både Rosenborg, Strømsgodset og Odd kom greit fra trekningen for de første kvalifiseringsrundene i europacupen.

Rosenborg trakk Vikingur fra Færøyene i første kvalifiseringsrunde til årets europaliga i fotball. Vinner de den kampen venter vinneren av KR Reykjavik fra Island og Cork City fra Irland i den neste.

Strømsgodset var i likhet med Rosenborg seedet i den første kvalrunden. Godset trakk Partizani fra Albania, mens de skal møte tsjekkiske Mlada Boleslav hvis de går videre.

Useedede Odd var siste norske lag med i trekningen. De møter Sheriff fra Moldova, som var nest best rangert før trekningen, plassen bak West Ham og rett foran Rosenborg.

Tar Odd seg videre fra det oppgjøret venter vinneren av Progres Niederkorn fra Luxemburg og Shamrock Rovers fra Irland.

Alle de norske lagene åpner 1. kvalrunde med bortekamp mot sine lag. Kampene spilles 2. juli med returoppgjør den 9.2. kvalrunde spilles 16. og 23. juli.De norske lagene må gjennom fire kvalifiseringsrunder før de eventuelt får ta del i gruppespillet i europaligaen.
(NTB)