RBK møter tittelforsvarer Atletico

- En veldig bra trekning, sier Nils Arne Eggen.

TØFT: Steffen Iversen og Rosenborg skal til Tyskland, Spania og Hellas i forbindelse med Europa League.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TØFT: Steffen Iversen og Rosenborg skal til Tyskland, Spania og Hellas i forbindelse med Europa League. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Rosenborg måtte se seg slått av FC København i kampen om en Champions League-plass, men trøndernes gruppe i Europa League kommer til å gi skikkelig sus på Lerkendal likevel.

RBK ble trukket sammen med tittelforsvarer Atletico Madrid, Michael Ballacks nye klubb Bayer Leverkusen og greske Aris Thessaloniki, i en gruppe som klart er blant de tøffeste i cupen.

- En veldig bra trekning for oss. Den gir både sportslige utfordringer og muligheter til å gå videre, sier trener Nils Arne Eggen til NTB.

Henriksen ville ha engelsk
På forhånd skulle kanskje trønderne ha tenkt seg lag som Liverpool og Manchester City, men det skjedde ikke.

- Jeg er ikke skuffet over at det ikke ble en av de lagene, men må innrømme at jeg hadde litt lyst på Liverpool eller City. Men disse lagene er ikke langt bak dem. Vi har selvfølgelig som mål å gå videre fra gruppa, så får vi ta et steg av gangen, sier Markus Henriksen til rbk.no.

Sportsdirektør Erik Hoftun mener det til tross for veldig god motstand er realistisk å tro på avansement fra gruppespillet.

- Det blir selvfølgelig tøft og vanskelig, men når vi først er med så satser vi på avansement. Vi har vist mange ganger tidligere at vi kan være fullt på høyde og bedre enn de fleste lag, så vi satser på å gå videre, sier Hoftun.

Juve mot City
Nevnte Manchester City havnet i en av de andre knalltøffe gruppene i Europa League, gruppe A sammen med Juventus, Salzburg og Lech Posnan.

Liverpool skal ut mot Steaua Bucuresti, Napoli og Utrecht.

48 lag deltar i Europa League, fordelt på 12 grupper der alle skal møte hverandre hjemme og borte. De to beste lagene i hver gruppe går videre til finalespillet, der de åtte lagene som havner på tredjeplass i Champions League-gruppene også kommer inn.

Kampene spilles 16. september, 30. september, 21. oktober, 4. november, 1. eller 2. desember og 15. eller 16. desember.

Dagbladet kommer tilbake med mer.