SUPERMESTER: Atletico Madrid slo Inter 2-0 i superfinalen i Monaco fredag kveld. Foto: AFP
SUPERMESTER: Atletico Madrid slo Inter 2-0 i superfinalen i Monaco fredag kveld. Foto: AFPVis mer

RBK-motstander slo Inter i superfinalen

Milito misset på straffe.

|||Rosenborg skal få noe å bryne seg på i Europa League. Suverene Inter ble nektet nok en tittel da Atlético Madrid vant supercupen fredag.

Den italienske tittelgrossisten har vunnet det som er å vinne den siste tiden. Også denne sesong ble innledet med en tittel, da laget vant supercupen i hjemlandet.

Mot Rosenborgs kommende europacupmotstander sa det imidlertid stopp. Atletico vant Europa League i fjor og viste krefter mot Champions League-mester Inter.

De frammøtte i Monaco fikk se en frisk start, der Inter presset på i jakten på mer edelt metall. Men kampen døde tidlig ut, og første omgang ble et lite gjesp.

Diego Forlán ble kåret til VMs beste spiller, og er nok fryktet i Rosenborg-forsvaret, men det var José Antonio Reyes som skapte hodebry for Inter-stopperne fredag.

Han virket farlig gjennom hele oppgjøret, og fikk uttelling da kampuret så vidt hadde rundet en time. Etter å ha vært en tur i bakken, maktet han å komme seg på beina og sette inn 1-0 fra skrått hold.

Inter forsøkte forgjeves å stoppe den spanske klubben, men sju minutter før full tid var det i stedet de rødhvite som fikk kontre inn 2-0 etter en Inter-tabbe. En flott kontring ble avsluttet med et innlegg til bakre stolpe, og der trengte Sergio Aguero bare å bredside ballen i mål.

Inter misbrukte også muligheten til å redusere på et straffespark like etter.

(NTB)