RBK-munnkurv om ny trener

Også laget er hemmelig.

GELSENKIRCHEN (Dagbladet.no): Blir Vidar Davidsen RBK-trener i spann med TV3-kompis Knut Torbjørn Eggen?

Eller får trønderne napp hos førstevalget Trond Sollied i Gent?


Slik spørsmål vil ikke noen i Rosenborg svare på før onsdag, dagen etter skjebnematchen mot Schalke. Hvis de da har noe som helst å fortelle.

Slik ble RBKs pressekonferanse på Schalkes stadion innledet i kveld. Pressesjef Harald Pedersen ba pent om respekt for at verken spillere eller ledere ville kommentere trenerspørsmålet.

Hemmelig plan

Møtet med Schalke, kampen som kan gi RBK avansement med poeng i morgen, snakket trener Trond Henriksen gjerne om.

Problemet var at han ikke hadde så mye å si om det RBK akter å gjøre.

- Vi har en plan, ja, uten at jeg vil gå inn på den, sier Henriksen.

TAUS OM TRENERFRAMTIDA: Knut Torbjørn Eggen ville heller ikke i dag si noe om hvem som trener Rosenborg neste sesong. Tidligere i dag meldte TV 2 at Vidar Davidsen var aktuell som trener, og Eggen selv som manager. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
TAUS OM TRENERFRAMTIDA: Knut Torbjørn Eggen ville heller ikke i dag si noe om hvem som trener Rosenborg neste sesong. Tidligere i dag meldte TV 2 at Vidar Davidsen var aktuell som trener, og Eggen selv som manager. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Taktikken forblir en hemmelighet fram til 20.45 i morgen, men RBKs vikartrener gikk langt i å bekrefte at laget fra Lerkendal vil legge seg bakpå - og kontre når mulighetene byr seg.

- Vi ønsker å forsvare oss, men samtidig true dem, sier Henriksen.

Han sa nesten akkurat det samme i en annen vending:

- Utgangspunktet er at Schalke må vinne, Jeg tror kampen blir deretter.

Åpenheten ble lagt igjen på Brakka i Trondheim, heller ikke lagoppstillingen skal komme tyskerne til gode før avspark i morgen.

Roar Strand spiller helt sikkert, 37-åringen løper ut til det som kan bli hans siste match i Champions League - i og med at RBK ikke er kvalifisert neste høst.

Artig kveld?

Veteranen påpeker at presset ligger på tyskerne, fordi RBK allerede har nådd målet om å gå til Uefacupen med en tredjeplass. Andreplass og åttendedelsfinale i februar og mars er en bonus.

- Vi vil benytte sjansen nå som vi har den, og skal gjøre vårt til at det blir en artig kveld i morgen, sier Strand.

Sist gang RBK spilte Champions League endte det med 0-4 mot Chelsea. Trener Henriksen har håp om at laget har lært av rundjulingen for to uker siden. Nå er naiviteten lagt unna.

Og dette er tross alt det samme RBK-laget som slo Valencia borte, en tilsynelatende tøffere oppgave enn den som venter på et fullpakket Arena AusSchalke.

- På en maks dag for oss er vi i stand til å vinne her og, sier Henriksen.

* Per Ciljan Skjelbred blir testet på kveldens trening etter sykdom.

MÅ VENTE PÅ SVAR: Eggen får ikke svar fra Trond Sollied før etter Schalke-kampen, og nekter å svare på trener-spørsmål før på onsdag.
USIKKER: Trond Henriksen trener Rosenborg - inntil videre. Men også han forholdt seg taus på dagens pressekonferanse. «Rambo» ville ikke avsløre verken lagoppstilling eller taktikk foran morgendagens avgjørende kamp. - Men vi har en plan, sa han.