RBK nærmere kvartfinale

Galatasaray- Juventus 1- 1. En god og en dårlig nyhet for Rosenborg. Den gode: De kan sikre kvartfinaleplassen uten andres hjelp. Den dårlige: De må slå Juventus på bortebane for å klare det.

- Ja, det er jo ikke verre enn det, sier Roar Strand.

Han og resten av Rosenborg hadde håpet på en vinner i Istanbul i går. Med Juventus-seier kunne Rosenborg kommet til kvartfinale i Mesterligaen med uavgjort borte mot Juventus kommende onsdag.

Men tre minutter på overtid nikket Suat Kaya inn utlikninga for Galatasaray, og den bortimot komplette dramatikken i Mesterligaens siste runde var et faktum. Det er faktisk en reell sjanse for at Rosenborg kan gå til kvartfinalen fordi Norge er bedre plassert på UEFA-rankingen enn Tyrkia.

RBK-trener Trond Sollied har et avslappet forhold til alle teoriene.
- For oss handler dette bare om å løfte oss etter håret uansett om vi trenger uavgjort eller seier. Men selvsagt er det resultatet som teller, ikke prestasjonen, sier Sollied til Dagbladet.

Håpet ute

Rosenborg er sikret kvartfinalespill med seier i Torino. I verste fall som en av de to beste toerne i Mesterligaen. Spiller Rosenborg uavgjort i Torino, er kvartfinaleplassen avhengig av resultatet mellom Galatasaray og Athletic Bilbao. Med Galatasaray-seier er håpet ute, med uavgjort blir antall scorede mål avgjørende.

Det er stor sannsynlighet for at Galatasaray og Rosenborg ender på samme poengsum. Og det er slett ikke umulig at alle tre lagene ender på åtte poeng. Da må vi langt ned på UEFAs liste for å kunne skille lagene:

Her er kriteriene ved poenglikhet:

1. Flest poeng i innbyrdes oppgjør.

2. Målforskjell i innbyrdes oppgjør

3. Flest mål scoret på bortebane i innbyrdes oppgjør.

4. Total målforskjell etter samtlige kamper.

5. Flest antall scorede mål totalt.

6. Nasjonenes plass på UEFA-rankingen ved sesongstart.

Juventus foran

  • Rosenborg og Galatasaray vant begge 3- 0 i innbyrdes oppgjør, og står dermed likt etter de tre første av UEFAs punkter.
  • Med gårsdagens 1- 1 mellom Galatasaray og Juventus, har Galatasaray en målforskjell på 8- 7, mot Rosenborgs 7- 6.
  • Men: Hvis Galatasaray spiller 0-0 borte mot Athletic Bilbao i siste kamp, og Rosenborg spiller 1- 1 mot Juventus, er igjen målforskjellen lik.
  • Da er det det sjette - og siste punktet - som blir avgjørende. Og Norge lå fire plasser foran Tyrkia på denne rankingen ved sesongstart. Altså vinner Rosenborg gruppe B.
  • Juventus kan bare vinne gruppe B med seier over Rosenborg - og hvis Galatasaray taper mot Athletic Bilbao.
  • Da ender tre lag på lik poengsum, og innbyrdes oppgjør alle tre imellom avgjør rekkefølgen. I så fall ender Juventus med seks, Galatasaray med fem, og RBK med fire poeng.