RBK nekter å selge Hoftun

Erik Hoftun (29) var overbevist om at han skulle få dra fra Rosenborg straks det riktige proff-tilbudet dukket opp. Men nå vil ikke Trond Sollied selge ham før etter den siste kvalifiseringskampen til Mesterligaen, 26. august. Hoftun krever i dag en forklaring på løftebruddet.

Hoftun ble mildt sagt forbløffet da Dagbladet konfronterte ham med Sollieds holdning i går kveld.

{ndash}Nei, dette har jeg ikke hørt. Dette vet jeg ingenting om, sa Hoftun.

I dag vil han ha en oppklarende runde med Rosenborg-ledelsen.

Frykten for å ryke ut fra Mesterligaen før den begynner på alvor, gjør at Trond Sollied setter foreløpig salgsforbud på Hoftun.

Bakevje

Utfra det vi ser, må vi beholde de spillerne vi har, fastslår han.

- Jeg tror vi gjør Erik en stor tjeneste ved å holde på ham. Venezia er en nyopprykket klubb i serie A, og med en dårlig start sparkes sikkert treneren etter fire-fem kamper. Da kan det fort bli bakevje og spillestopp for Erik, sier Sollied.

Han nevner Steinar Nilsen som eksempel på en mindre vellykket overgang til italiensk toppfotball.

Rosenborg har kjøpt inn Bent Inge Johnsen fra Bodø/Glimt, og forhandler med Stabæk om Christer Basma. Begge kan erstatte Hoftun, men mangler ifølge Sollied internasjonal rutine til å hoppe inn i kvalik-kampene i Mesterligaen.

- Det er lettere å utvikle spillere i selve Mesterligaen enn i kvalifiseringen, sier Sollied.

I går møtte Hoftuns agent, Einar Baardsen, Venezias klubbledere i Italia, og gjenopptok som planlagt Hoftun-kontakten med RBK. Venezia skal ha fakset et tilbud til RBK, og Hoftun vil fortsatt av gårde.

Proff nå

- Ja, det er meninga det. Enten blir jeg proff nå, ellers blir det langtidskontrakt med RBK. Jeg vet ikke om dette er siste proffsjanse, men jeg er 29 år og kan ikke vente for lenge.

{ndash}Er du fornøyd med RBKs siste lønnstilbud?

Det er høyere enn det forrige, men er noen millioner fra å matche Venezia.

Det er lenge til norske fotballønninger når italienske høyder, sier Hoftun.

Rosenborg-ledelsen, ved formann Nils Skutle og sportsdirektør Rune Bratseth, var i går i Sveits, for å følge trekningen til årets Mesterliga-kvalifisering.

- Rosenborg må få lov til å se tilbudet fra Venezia. De får få lov til å komme hjem fra Sveits før de gir en ytterligere avklaring, sa Hoftun i går kveld.

Tidligere i vår og sommer har RBK-ledelsen ved gjentatte anledninger sagt at Erik Hoftun er den eneste som får reise fra Rosenborg denne sesongen.

MÅ VÆRE HJEMME: Han ønsker å dra på timen, men Rosenborg slipper ikke Erik Hoftun.