RBK nekter å selge Lago

Jørn Andersens Mainz ønsker å kjøpe Rosenborg-stopperen Alejandro Lago, men trønderne sier nei.

Jørn Andersens Mainz ønsker å kjøpe Rosenborg-stopperen Alejandro Lago, men trønderne sier nei.

- Det er en tysk klubb som har tatt kontakt, men vi har sagt klart nei til å selge. Lago er blitt en veldig viktig spiller for oss, sier RBKs sportssjef Erik Hoftun til NTB.

Jørn Andersen jobber med å styrke Mainz spillerstall foran seriestarten mot Kaiserslautern 15. august. En midtstopper er første prioritet.

- Jeg kan bekrefte at vi er på jakt etter Lago. Han er nesten ute av kontrakt, men RBK vil jo helst beholde spillerne sine, sier Andersen til NTB.

Lago har kontrakt med trønderne fram til 31. desember. Da kan han gå fritt til en ny klubb, men storspillet i årets sesong har ført til at Rosenborg svært gjerne vil forlenge med uruguayaneren.

- Jeg håper han forlenger. Vi er i fortsatt dialog. Det er uaktuelt å selge ham nå, sier Hoftun.

RBK har solgt Yssouf Koné og Fredrik Stoor i sommer, og de svarthvite håper å slippe å selge flere spillere.

Men Lago kan glippe.

RBK nekter å selge Lago

- Vi er på jakt etter en stopper og har vurdert 4-5 kandidater. Lago har spilt solid i RBK og er en spiller som kan hjelpe oss til opprykk, sier Andersen.

- Det er noen tyske klubber som har tatt kontakt angående Lago, men han forholder seg til kontrakten han har med Rosenborg, sier stopperens rådgiver Terje Liverød.

Mainz er blant favorittene til å rykke opp fra 2. Bundesliga denne sesongen.

Nylig spilte laget 2-2 mot Racing Santander (Spania). Jobben i Mainz kan bli Jørn Andersens store gjennombrudd i tysk fotball som trener. Et opprykk vil gjøre veien til de store lagene kortere.

(NTB)

KJEMPET SEG TILBAKE: Alejandro Lago hadde en vanskelig start i Rosenborg, men nå anses han som en viktig brikke på Lerkendal. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KJEMPET SEG TILBAKE: Alejandro Lago hadde en vanskelig start i Rosenborg, men nå anses han som en viktig brikke på Lerkendal. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer