RBK nektet å tape

For det var Lillestrøm som var best på Åråsen.

Lillestrøm åpnet grusomt mot gullgrossist Rosenborg på Åråsen i kveld. Allerede etter seks minutter hadde Rosenborg blitt snytt for straffe, bommet på straffe og scoret.

Harald Martin Brattbakk ble klart revet over ende av Petter Werni i feltet, men en godt plassert Tom Henning Øvrebø blåste utrolig nok ikke straffe.

Det gjort imidlertid dommer Øvrebø sekunder seinere. På en RBK-corner gikk Azar Karadas hardt til i en duell med Werni og rev LSK-stopperen over ende. På bakre stolpe sto Erik Hoftun og headet ned i armene til en hjelpeløs Werni. Tvilsom straffe, men alt i alt greit med tanke på stuasjonen med Brattbakk.

Straffebom

Brattbakk har til gode å score i årets Tippeliga, og en mulighet fra elleve meter var heller ikke nok for Tippeligaens mestscorende spiller. Emille Baron kunne enkelt slå straffen fra Brattbakk til corner.

På den påfølgende corneren kom kampens første mål. Magnus Powell måtte fortvilet se på at innsvingeren fra Brattbakk landet på foten hans og trillet i mål.

- Vi må heve oss 100%. Dette er helt uakseptablet å spille så ubesluttsomt, sa en sint LSK-trener Arne Erlandsen til TV2 på sidelinja.

Sundgots andre

Arild Sundgot scoret Tippeligaens første mål i år og like før pause noterte han sitt andre for sesongen. Et innlegg fra høyre ble headet ned til den store spissen, som i duell med Espen Johnsen taklet ballen inn i mål. Et lite spørsmålstegn ved landslagskeeper Johnsens keeperspill, da han burde gått ut med hele kroppen og dekket målet, i stedet for å hive fram et bein.

Aggressive LSK

I andre omgang gikk Lillestrøm knallhardt ut og kjempet Rosenborg ut av stilen. Etter 70 minutter kom nok et klassisk Lillestrøm-mål.

Et innoverskrudd frispark fra venstre ble headet hardt mot mål av Magnus Powell. Espen Johnsen fikk så vidt fistet ballen vekk, og der dukket Espen Søgård opp og headet ballen inn i det åpne målet. En fortjent ledelse til Lillestrøm.

Men man kan aldri avskrive Rosenborg. I det Lillestrøm så ut til å ha festet grepet om kampen kastet Christer Basma langt inn i feltet. Frode Johnsen steg til værs og stusset inn i fem-meteren til Lillestrøm. Ingen andre enn Azar Karadas oppfattet situasjonen, og den store sterke spissen kunne enkelt sette inn 2-2.

Ett minutt før full tid fikk Karadas en stor sjanse til å avgjøre for Rosenborg, men Emille Baron gjorde en glimrende redning på avslutningen fra 12 meter.

DEN GLAPP GITT: Espen Johnsen taper duellen mot Arild Sundgot og dermed sto det 1-1 på Åråsen.