Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- RBK og Sverige nær Hamrén-løsning

Kan presenteres som trener allerede på fredag.

LØSER FLOKEN? Jan Jönsson skal være mannen som løser floken mellom Rosenborg og Sverige, ved å ta over trenerjobben i Trondheim, slik at Erik Hamrén kan få oppfylt drømmen om å bli landslagssjef. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
LØSER FLOKEN? Jan Jönsson skal være mannen som løser floken mellom Rosenborg og Sverige, ved å ta over trenerjobben i Trondheim, slik at Erik Hamrén kan få oppfylt drømmen om å bli landslagssjef. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet): Den svenske avisa Aftonbladet skriver i dag at det svenske fotballforbundet og Rosenborg har blitt enige om at Erik Hamrén kan forlate Trondheim til fordel for Göteborg.

Og det er ansettelsen av Drillo som norsk landslagsjef som ser ut til å løse floken. Kildene til Aftonbladet sier at forbundet nå vil klare å få Hamrén hjem, fordi Jan Jönsson kan erstatte Hamrén i Rosenborg.

Vil ikke kommentere
Svenskenes forhandlere denne gangen skal være kommende generalsekretær Mikal Santoft og jurist Krister Malmsten. Det som gjenstår
er å se hva prislappen blir. Forhandlingene strandet sist da Rosenborg krevde ti millioner for Hamrén, mens svenskene var villige til å betale halvparten av det.

- Jeg har ingenting å si, lokket er på, sier forbundssjef Lars-Åke Lagrell.
- Finnes ikke noe nytt å si, skriver Hamrén i en sms.

Men avisas kilder som er tett inne i miljøet mener forbundet løser trenerfloken slik at Hamrén kan presenteres som trener allerede på fredag, da forbundet holder pressekonferanse. Dersom noen detaljer gjenstår, vil Hamrén bli presentert på Fotbollsgallaen på mandag, der Hamrén vil være på plass.

RBK-direktør Nils Skutle har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Stabæk glad for Solbakken
Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen var i går veldig glad for at Jönsson ikke ble ansatt som norsk landslagssjef.

- For oss i Stabæk er dette en veldig stor dag. Vi håper Janne ikke er altfor skuffet , at dette var en drøm som glapp, sa han til Dagbladet i går kveld.

Klubben har vært åpen for Jönssons ønske om å snakke med NFF, men har sagt det stiller seg helt annerledes i forhold til Rosenborg.

- Jeg nesten helt sikker på at han ikke er interessert i å flytte til en annen klubb i Norge, også av familiehensyn.

Men han tør ikke garantere at Jönsson er Stabæk-trener i 2010.

- I dette gamet er ingenting sikkert.

Provosert av svenskene
Mandag for en uke siden ankom sjefen for det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell, Trondheim for å «drikke kaffe» med Erik Hamrén. Etter et flere timer langt møte ble de to enige om å snakkes igjen.

RBK ble imidlertid rasende over Lagrells framgangsmåte og sendte inn en protest mot svenskene. Etter forhandlinger mellom forbundet og Rosenborg, strandet imidlertid forhandlingene. Hamrén har ikke lagt skjul på at han er skuffet over det og at det å bli landslagssjef for Sverige er det største han kan oppleve som trener. 

- Jeg håper fortsatt at jeg kan få jobben som svensk landslagssjef. Jeg vil ikke gi meg før dommeren har blåst av kampen. Det kan skje ting på overtid også, sa Hamrén i helga.

Svensken har gitt klart uttrykk for at han synes situasjonen er vanskelig. Han trives i Rosenborg, men å bli landslagsjef frister. Samtidig bor familien hans i Göteborg og som landslagssjef vil han kunne bosette seg der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media