Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK og Tromsø videre i Europa League

Men Aalesund røk ut.

VIDERE: Rosenborg imponerte ikke hjemme mot Servette i europaligakvalifiseringen torsdag. Men 0-0 var nok til å sende trønderne videre på bortemål.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIDERE: Rosenborg imponerte ikke hjemme mot Servette i europaligakvalifiseringen torsdag. Men 0-0 var nok til å sende trønderne videre på bortemål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

• Metalurg Donetsk - Tromsø 0-1 (1-2 sammenlagt), Aalesund - APOEL Nicosia 0-1 (1-3 sammenlagt), Rosenborg - Servette 0-0 (1-1 sammenlagt, RBK videre på bortemål)

Aalesunds drøm om europaligaspill ble knust torsdag, mens både Rosenborg og Tromsø tok seg videre til siste kvalifiseringsrunde.

Ineffektive AaFK Aalesund tapte en europacupkamp på hjemmebane for første gang mot APOEL Nikosia fra Kypros torsdag. Med 0-1 røk sunnmørslaget ut med 1-3 sammenlagt i 3. kvalifiseringsrunde. Leke James fikk en gyllen mulighet til å sende Aalesund foran allerede i femte spilleminutt. Nigerianeren fikk ballen etter at et hjørnespark i APOEL-feltet. Avslutningen skled litt av foten til spissen og traff øverst på stolpen. Flere gode muligheter fulgte for hjemmelaget de påfølgende ti minuttene. Et svakt tilbakespill ga først problemer for gjestenes keeper Dionisis Chiotis, før samme mann gjorde en god redning på et forsøk fra Tremaine Stewart. Sistnevnte fikk enda en sjanse da et innlegg fra Jo Nymo Matland fant ham ved første stolpe. Jamaicaneren klarte ikke å styre avslutningen med hodet innenfor stengene. Mot spillets gang var det likevel APOEL som tok ledelsen i sunnmørsbyen etter 36 minutter. På bortelagets første sjanse utnyttet spissen Aldo Adorno fra Paraguay uryddig forsvarsspill og banket ballen i Sten Grytebusts nærmeste hjørne. Trener Kjetil Rekdal satte inn Sander Post fra start i annen omgang, og Aalesund begynte å slå mer langt mot den høyreiste spissen fra Estland. Det resulterte ikke i mer muligheter fra AaFK. APOEL lot snarere til å ha bedre kontroll på vertene de siste 45 minuttene. Kypriotene holdt på ledelsen og sikret seg dermed et komfortabelt avansement. På sine sju hjemmekamper i europacupen fikk Aalesund dermed sitt første tap på eget kunstgressdekke.

RBK imponerte ikke Rosenborg imponerte ikke hjemme mot Servette i europaligakvalifiseringen torsdag. Men 0-0 var nok til å sende trønderne videre på bortemål. Med 1-1 fra bortemøtet i Sveits, etter en sen scoring av Borek Dockal, hadde Rosenborg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Trondheim. I første omgang var det langt mellom de store sjansene og det gode spillet. Rosenborg, som imponerte da Aalesund ble slått 3-0 søndag, slit med oppspilene, og fikk sin beste mulighet da Rade Prica fikk ballen i feltet etter en halvtime. Men istedenfor å skyte endte det med et mislykket pasningsforsøk. Etter pause ble tempoet i kampen et lite hakk høyere, og RBK skapte et par gode sjanser til å score. Både Prica og Jon Inge Høiland hadde gode muligheter etter dødballer, men headingene gikk like utenfor. Størst var allikevel muligheten Markus Henriksen fikk, men alene med keeper Joa Ferreira traff han bare midt på burvokteren. Servette forsøkte forgjeves å flytte flere framover i håp om å få målet de trengte, men lyktes ikke i å sette hjemmelaget under et virkelig press. Dermed ebbet kampen ut uten mål, og RBK kunne dermed juble for avansement til den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet. Trønderne er seedet, og hvem de skal møte blir klart fredag.

Prijovic helten for TIL Tromsø har ikke hatt for vane å vinne borte denne sesongen. Torsdag slo de ut Metalurg Donetsk i kvalifiseringen til europaligaen med 1-0 på bortebane og 2-1 sammenlagt. Så langt i år har Tromsø i serien spilt tre uavgjorte og tapt fem kamper. I annen kvalifiseringsrunde klarte de 0-0 slik at borteformen ikke har skremt noen fram til torsdag. Tromsøs nye angrepsspiller, sveitseren Aleksandar Prijovic, var frampå og satte inn en viktig 1-0-ledelse, målet skulle vise seg å bli kampens eneste. Ruben Yttergård Jenssen skjøt, men målvaken måtte gi retur som sveitseren scoret på. Prijovic spilte sin annen kamp for Tromsø etter utlånet fra Sion. Han fikk 22 minutter som innbytter mot Fredrikstad søndag, men torsdag var han blitt skikkelig varm i trøya. Tromsø måtte score mål for å ha mulighet til avansement. Derfor valgte Per-Mathias Høgmo to spisser. Zdenek Ondrasek fikk selskap av Prijovic og sammen skapte de veldig mye for Tromsø i 1. omgang. Ondrasek hadde et par gode muligheter i 1. omgang, men lykkes helt. Etter 68 minutter hadde Prijovic fått nok og ble erstattet av rutinerte Ole Martin Årst. Vertene var nær scoring da Mikola Morozjuk traff tverrliggeren på et frispark. Mot slutten presset Donetsk-laget kraftig for å få en forløsende scoring, men TILs solide sisteskanse Marcus Sahlman reddet mesterlig.

(NTB)


KOBRAEN: Zdenek Ondrasek sendte TIL videre. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KOBRAEN: Zdenek Ondrasek sendte TIL videre. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
UTE: Aalesund tapte en europacupkamp på hjemmebane for første gang mot APOEL Nikosia fra Kypros torsdag. Med 0-1 røk sunnmørslaget ut med 1-3 sammenlagt i 3. kvalifiseringsrunde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTE: Aalesund tapte en europacupkamp på hjemmebane for første gang mot APOEL Nikosia fra Kypros torsdag. Med 0-1 røk sunnmørslaget ut med 1-3 sammenlagt i 3. kvalifiseringsrunde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media