RBK ønsker Carew-auksjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Borussia Dortmunds og Valencias Carew-tilbud ligger på RBK-direktør Rune Bratseths bord. På telefonen er det kø av interessenter. Og derfor håper Bratseth at Store-John ikke presser gjennom en avtale i løpet av den neste uka. Fordi han ønsker å selge spissen på auksjon.

- Gjerne det, er Rune Bratseths svar på auksjonspørsmålet rundt John Carew. RBK-direktøren sitter nemlig i enden av den køen som per dato har lagt inn bud eller kan tenke seg 20-åringen. Og fordi han har førstehåndsinformasjon om interessen vet Bratseth at det er mer å hente enn de drøyt 50 millionene Borussia Dortmund sitter klare med. Både for Rosenborg og John Carew.

- Spilleren (Carew) vil ha en kjapp avgjørelse, sier Bratseth til Dagbladet. - Det vil ikke vi. Men sjøl om John er litt hektisk forutsetter vi at han skjønner at vi er her for å jobbe for RBK. Sjøl om det er han det gjelder.

- RBK vil presse opp prisen med flere tilbud, er John Carews kommentar. Og: - Det beste for meg er en avgjørelse så fort som mulig. Og slik jeg ser det kan de ikke holde på stort lenger. Det har jo vært samtaler mellom Borussia og Rosenborg i halvannen måned.

Fordel Borussia

Fredag ringte to utenlandske klubber til Rune Bratseth på hytta. I går formiddag var to nye på tråden til Lerkendal. Og per faks har allerede Tottenham, AC Milan og Bayern München meldt sin ankomst til morgendagens kamp mot Dinamo Kiev. I dag og i morgen kommer det enda flere.

- Ingen - verken vi eller John Carew - tjener på å selge til den første og beste klubben, sier RBK-direktøren. - Men de som er først ute (Borussia) får automatisk en fordel fordi de snakker med spilleren. Og gjennom slike samtaler fester det seg ting i hodet. En annen ting er at John kanskje er redd for at Borussia vil trekke seg.

- Føler RBK seg presset av Carew?

- På en måte, ja. Han vil jo veldig gjerne ha en avgjørelse. Og det samme gjelder Borussia, de presser også på. Men vi er bekveme med situasjonen - ikke engstelige.

- Snakker du med Carew om framdriften?

- Jeg kan ikke gå rundt og snakke med John - det er ikke slik vi gjøre det. Jeg forholder meg til Per A. Flod som vi har et utmerket forhold til. Og det er heller ikke Rosenborgs oppgave å fortelle John at han vil få drøssevis av andre muligheter bare han er tålmodig. God økonomi nå kan være veldig kortsiktig, sier Rune Bratseth.

Vraker førstevalgene

Men slik ser ikke Store-John det. Og sier:

- Jeg hører hva som blir sagt, men velger å forholde meg til det som er konkret. Slik opererer alle som reiser ut. Og fordi jeg vil spille best mulig for RBK i den tida jeg har igjen må det være i klubbens interesse at man blir ferdig med dette i løpet av en uke. Det mener i hvert fall Nils (Arne Eggen).

Da John Carew gikk fra Vålerenga til Rosenborg forpliktet han seg til å bli på Lerkendal i ett år - minst. Det holder han - nesten - når han blir borte etter vårsesongen i Tippeligaen. Så hvorfor ikke ha is i magen og vente på flere tilbud utover våren? Og kanskje havne der han helst vil - i Italia eller Spania?

- Det er riktig at jeg helst vil til Italia eller Spania, sier Store-John. - Slik jeg ser det er begge de ligaene bedre enn den tyske. Men Dortmund er en riktig klubb for meg, en storklubb i en bølgedal som helt sikkert vil komme tilbake. Og i motsetning til f.eks. Barcelona - som det ikke ville vært noen vits å reise til - er jeg førstevalg og får spille i Dortmund.

- Så du har bestemt deg - det er ingen vei tilbake?

- Det begynner å bli slitsomt og jeg vil ha en avgjørelse så fort som mulig. Rune (Bratseth) - som er veldig flink i jobben sin - må skjønne at han ikke kan dra dette ut i evigheter, sier John Carew til Dagbladet.

ER UTÅLMODIG: John Carew vil ha en rask avklaring på hvor han skal spille fotball.