RBK overkjørt av Lazio

Kun syltynn teori holder Europa League-drømmen i live.

SKUFFET: RBK tapte for andre gang på to uker mot Lazio. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SKUFFET: RBK tapte for andre gang på to uker mot Lazio. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

• Rosenborg - Lazio 0-2 (0-2)

LERKENDAL (Dagbladet) Rosenborg fikk kjørt seg skikkelig i 1. omgang mot Lazio. Italienerne var bedre i ballbehandling, tempo og foran mål.

0-2 stod det etter de første 45 minuttene etter to scoringer av Filip Djordjevic. Den første på heading etter corner og den andre da han kom alene med Andrè Hansen etter at Ole Selnæs hadde mistet ballen på midten. Rosenborg-spilleren prøvde å vende opp, men ble taklet og Lazio stormet mot målet og fikk satt inn 0-2.

Ole Selnæs hadde i det hele tatt en frustrerende 1. omgang. Italienerne var tydeligvis svært oppmerksomme på ham etter den gode kampen i Italia og ga sjelden Rosenborgs midtbaneanker tid og rom til å briljere.

Reginiussen skadet Frustrerende var kampen også for Tore Reginiussen som fikk sjansen fra start. Etter en rotete halvtime måtte kapteinen takke for seg med en vond venstrefot.

Det var i det hele tatt svært lite som gikk Rosenborgs vei før pause. Fredrik Midtsjø løp mye og raskt, vant baller og spilte frem medspillere, men det ble aldri mer enn det. Til det var Lazio altfor solide i sitt defensive spill, samtidig som Alexander Søderlund fikk utrettet svært lite med de ballene han fikk.

Rosenborgs største sjanse fikk Tobias Mikkelsen rett før pause da han skjøt godt, men Lazios keeper reddet til corner.

Bedre etter pause I 2. omgang var det er litt kvikkere Rosenborg-lag som kom på banen. De fikk litt mer grep om kampen, fikk mer fart i lengderetning og Mike Jensen hadde et par brukbare skudd på keeper.

Ole Selnæs løftet seg også, samtidig som løpene fremover var mer helhjertet.

Lazio har viktig kamp mot Roma i helgen og stilte med redusert tropp i Trondheim. Likevel hadde de full kontroll, selv da de slapp foten litt av gasspedalen etter pause.

Rødt kort Åtte minutter før slutt ble Lazio redusert til 10 mann da Keita fikk rødt kort etter tumulter med Pål Andre Helland. Helt unødvendig av italieneren, men for Rosenborg hjalp det dessverre ikke.

De prøvde seg på en sluttspurt, men Lazio red av stormen og vant komfortabelt 2-0. Dermed er det bare syltynn teori som holder Rosenborgs håp om å nå sluttspillet i årets Europa League i live.